Het pand dat ik reeds enige tijd bewoon is een voormalige snoepjesfabriek, waar ooit babbelaars werden gemaakt. Het huis is bijna een eeuw oud, en U kunt zich voorstellen dat het onderhoud de nodige inspanning vergt.

Het log dat ik juist vandaag exact 1 jaar bewoon is feitelijk ook een snoepjesfabriek, tot op heden nog altijd in bedrijf. Op vrij willekeurige tijden wordt U een kleverig snoepje geserveerd, waarop U kauwen en zelfs herkauwen kunt. U kunt zich voorstellen dat het onderhoud de nodige inspanning vergt.

Het moment lijkt mij gekomen voor een periode van bezinning. Geen betere dag dan deze heuglijke voor dit besluit. Ik ga in retraite. In de voormalige snoepjesfabriek. En zal, naast het vele werk dat mij daar sowieso te doen staat, overdenken hoe en of ik hier voortgaan zal.

Ik dank U voor het geduld en de aandacht die U het afgelopen jaar wist op te brengen. En ik vermoed zo maar dat ik U nog wel spreken zal.

En nu is het, ook voor U, de hoogste tijd om de tanden te poetsen.

 1. Willem zegt op 19 juni 2003:

  Kouwe kalkoen?

  Voor ons dan, bedoel ik?

 2. Mijnheer Lijstje zegt op 19 juni 2003:

  Daar sta je dan na een jaar trouw reageren. Aan de kant gezet omdat er andere prioriteiten zijn, zoals lekkende dakpannen. 14000 ontslagen per maand, hoorde ik op de radio. Nu dus 14001.

  Enfin, ik ga maar eens een ander weblog zoeken. Er zijn er meer heb ik gehoord.

 3. frédéric zegt op 20 juni 2003:

  Wij hebben van de snoepjes genoten en hopen van u hetzelfde.

 4. Pascal zegt op 20 juni 2003:

  Hmmm, herkauwen dan maar. En dan tandenpoetsen. Hopelijk niet teveel gaatjes gekregen.

 5. Cranium zegt op 21 juni 2003:

  Bitterzoet. U zult gemist worden.

 6. orfelio zegt op 22 juni 2003:

  En Mijnheer Lijstje? Al een andere weblog gevonden of toch maar besloten om hier te komen herlezen bij gebrek aan evenwaardige alternatieven, zoals ikzelf?

  Misschien moet Mike zo’n W.I.E. dingetje op zijn site zetten. Dan zien we wie er allemaal aan het herlezen is terwijl hij op retraite is.

  @miKe
  De meeste loggers hebben een archief staan die in wezen niets voorstelt en die dient om hun log-anciënniteit te bewijzen tegenover anderen. Bij U is dit allerminst het geval.
  Hopelijk tot binnenkort.

 7. Gerda zegt op 23 juni 2003:

  Snoeptrommeltje dicht, bah!

 8. Dimitri zegt op 23 juni 2003:

  mIke laat ons de tanden poetsen terwijl hij zelf de plaat poetst. Wat een pech!

  mIke, oude vriend, ik wens je alle succes met je snoepjesfabriek, ik kom je binnenkort nog wel een keer tegen, al was het maar in cyberspace.

 9. Mijnheer Lijstje zegt op 23 juni 2003:

  Beste Orfelio,

  Ik dwaal hier elke dag wat verdwaasd rond en heb nog niets nieuws gevonden. Uw site biedt ook geen soelaas want je kunt niet reageren zo merkte ik. Hoe moet dat nou, hoe moet dat nou.

 10. Mijnheer Lijstje zegt op 25 juni 2003:

  We kunnen natuurlijk ook gewoon hier verderschrijven, stukjes verzinnen etc. Daar hebben we mIKe, terwijl hij nieuwe dakpannen legt, niet voor nodig, toch?

  Een open weblog. Gastschrijvers. Iedereen mag hier 1x posten.

 11. Mijnheer Lijstje zegt op 25 juni 2003:

  Of zou iedereen al naar huis zijn?

 12. Mijnheer Lijstje zegt op 25 juni 2003:

  Het is wel stil hier. Ik ga ook maar eens denk ik.

 13. bicat zegt op 30 juni 2003:

  Hee, de deur stond nog open.
  Is hier nog iemand?
  Het galmt wel.

  Nujah; ik laat een briefje achter.
  Dag.

 14. Actiereactie zegt op 30 juni 2003:

  Even die dertien wegwerken, je kunt immers de goden verzoeken.

 15. Puck zegt op 30 juni 2003:

  “Het is wel stil hier. Ik ga ook maar eens denk ik.”

  Tsja. Ik denk dat iedereen wacht tot u zelf het spits afbijt. Wat betreft uw gastschrijfvoorstel, bedoel ik.

 16. Rik van der Helm zegt op 3 juli 2003:

  Ik heb voor de zekerheid ook nog ff ‘onder water’ gekeken, maar daar zit Mike ook niet stiekum te posten hoor ! Hij is echt weg. Mijnheer Lijstje begint u nu alstublieft een logje ? Ik voel me zo eenzaam tijdens de verloren momenten op mijn werk. http://www.mijnheerlijstje.nl is nog vrij zie ik.

 17. bicat zegt op 4 juli 2003:

  Potdulle;

  Laat ik hier mijn gemoed even wateren…..
  Het onkruid tiert welig op de Entree.
  Tranen Wellen.

 18. Mijnheer Lijstje zegt op 5 juli 2003:

  Ja, maar Rick, ik heb net een site met mijn echte naam gekocht en dan zeker ook nog http://www.mijnheerlijstje.nl erbij, das veel te duur. Of zou ik alleen het adres kunnen kopen en dan onzichtbaar doorlinken naar mijn eigen site. Dat moest ik eens uitvinden, of je onzichtbaar kunt doorlinken. Want ik ga natuurlijk niet mijn echte naam verklappen.

  Trouwens, een eigen weblog is niet makkelijk, dat zie ik wel aan mIKe. Die is nu nog steeds therapeutisch dakpannen aan het leggen. ’s Morgens alles erop en dan tegen de avond alles er weer af, ‘want het lag niet helemaal recht’. Arme mIKe.

 19. Rik van der Helm zegt op 7 juli 2003:

  Hierbij schrijf ik een wedstrijd uit om de ware identiteit van mijnheer Lijstje te onthullen. Hij schijnt ergens een website te hebben. Wie hem het eerste heeft gevonden krijgt een fles wijn van mij !

  Groet, Rik

 20. Rik van der Helm zegt op 7 juli 2003:

  Oh ja, mijnheer Lijstje. U had toch ook een laptop van de Aldi ? Was van het weekend bij een vriend met een Medionlaptop, gekocht bij de Aldi. Het toetsenbord had de verkeerde instelling, zodat alle bijzondere lettertekens op de verkeerde plaatsen zaten. Enig idee of dit makkelijk is op te lossen ? Uw ervaringen met de helpdesk van Aldi wijzen erop dat dat zeker geen *makkelijke* oplossing is.

  Groet, Rik

 21. Mijnheer Lijstje zegt op 7 juli 2003:

  Dag Rik,

  Ik daag je uit mijn identiteit te achterhalen…..

  Wat de ALDI laptop betreft: ja, die nieuwe is mooier, lichter, goedkoper dan die van mij. kan langer op de batterij en heeft meer ‘features’. Ik weet dat want mijn zus heeft hem gekocht. Zij werkt er misschien 1 uur per week op. Ze kan dus ongeveer twee weken op de batterij werken. Heel irritant.

  Wat de toetsenbordinstelling betreft: ga naar:
  START – CONFIGURATIESCHERM – LANDINSTELLINGEN – tabblaadje TALEN – Knopje DETAILS – en voeg toe: Nederlands (Nederland) met als toetsenbord: Verenigde Staten (Internationaal).

  Dat moet hem zijn. Die vriend is niet de enige. En niet afvragen waarom dit zo is. Dit is gewoon zo.

 22. Roseliek zegt op 10 juli 2003:

  Kom maar op met die fles wijn, Rik.

  Ik wist de domeinnaam van mijnheer lijstje al voordat de wedstrijd werd uitgeschreven, of telt dat dan niet?

  Kun je de fles wel even naar Zuid-Afrika sturen, daar zit ik namelijk tot januari volgend jaar. Ik woon aan de Kusweg in Strand.

  Een zak drop mag overigens ook. Wijn hebben we immers genoeg hier.

  Alvast bedankt.

 23. Rik van der Helm zegt op 10 juli 2003:

  Roseliek, bewijs over de mail graag. Zak drop gaat per omgaande over de post. Heb je nog voorkeur voor zacht/hard, zout/zoet ?

  Mijnheer Lijstje, ben ik blij dat ik mijn speurwerk pas gepland had volgend weekend te gaan uitvoeren. Nu kan ik tenminste gewoon naar het strand ;-)

  Groet, Rik

 24. Actiereactie zegt op 19 juli 2003:

  Snoep! Nu! (Ik heb de pest aan dreinende vrouwen en ben dan zelf ook meer van het commando type.)

 25. orfelio zegt op 20 juli 2003:

  Met dit weer heeft miKe er natuurlijk allang de brui aan gegeven en ligt hij lui uitgestrekt in zijn tuinstoel met een boek over zijn gezicht als bescherming tegen de zon.

  De ,zorgvuldig geplande, voortgang van de verbouwingswerken komt hierdoor ernstig in het gedrang.

  Hierdoor staat de trouwe lezer door de heersende hitte in de kou.

  Naar het schijnt hangt ergens boven de Atlantische Oceaan een gigantisch Lagedrukgebied dat
  binnenkort koers zet naar deze contreien.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *