Van luiheid zal ik zelden beticht worden, maar als het gemak mij kan dienen zal ik niet aarzelen daar gebruik van te maken. Mogelijk tot Uw, maar toch zeker mijn eigen genoegen verdiepte ik mij daarom eens in de wereld die rss heet.

Gezien een linkpagina op deze site niet voorhanden is, besloot ik die leegte te vullen met een php-gestuurd vehikel dat xml slurpt. Technisch gezien kunnen we spreken van een geslaagde operatie, de verdere invulling is echter een ander verhaal. Een significant deel van de pagina’s die ik geregeld tot mij neem offreert namelijk helemaal geen xml. Ik heb mij verscheidene malen het schompes gezocht, vanzelfsprekend zonder resultaat.

Niettemin kan ik U de eerste aanzet van dat wat komen gaat nu reeds tonen. De lijst is bescheiden en uiterst selectief, doch ik kan wel stellen dat er ook voor de armzalige sterveling die hier niet genoemd wordt hoop is. Met enige regelmaat zal ik een uitverkorene toevoegen aan deze Galerij der Giganten.

Terzijde, en slechts voor de bleekhuidige nerds onder U interessant: Uw xml pagina wordt op mikz.net gecached, zodat mijn lijst sneller laadt en Uw server niet bezwijkt. Een update van Uw kant kan derhalve een uurtje of twee op zich laten wachten.

Genoeg onzin.

Mag ik U, die niets met xml doet maar wel verdomd aardig schrijft, verzoeken Uw huiswerk te doen? Eeuwige roem zal U uiteindelijk ten deel vallen. Om niet te zeggen dat U mij het leven wat makkelijker maakt.

 1. Puck zegt op 14 augustus 2003:

  Ik vind het wel erg confronterend, om mezelf op die manier in een linklijst te zien staan. Straks heb ik geupdate en dat ziet u of iemand anders de eerste regels van de update, en denkt dan: ‘ach, da’s niks, daar ga ik niet voor klikken.’ Sowieso
  En wat nou als ik een een regelig postje heb? Dan heb je dat zo in één keer beet, dan hòef je niet eens meer te klikken.
  Maar most of all voel ik me ontzettend naakt en open daar staan, met mijn teksten zomaar elders.

 2. mIKe zegt op 14 augustus 2003:

  En ik dacht gewoon even te kunnen spelen met rss.

  Ik begrijp Uw argumenten, Puck. Ik heb er bewust voor gekozen om de description van Uw xml-pagina uit te lezen. U offreert namelijk zelfs de volledige teksten via xml. Ik vind het inderdaad niet kunnen om complete teksten over te nemen, alhoewel er ongetwijfeld talloze lezers zijn die U momenteel met een rss reader off-line lezen.

  De description is bedoeld als teaser, en ik persoonlijk kom niet minder op Uw site dan voorheen.

  Zal ik U niettemin uit de lijst halen, Puck?

 3. Puck zegt op 14 augustus 2003:

  Hm. Ik zal het eens overdenken allemaal. Het is sowieso toch van de zotten dat ik hierdoor van slag ben.

 4. Liesan zegt op 14 augustus 2003:

  Toch aardig dat men zelf mag uitmaken of en hoe verdomd aardig men schrijft maar zo zet U wellicht een heleboel meer mensen aan het werk dan eigenlijk de bedoeling was.

  (ik acht mijzelf nog steeds een verdomd aardige lezer meer dan een schrijver en ben evengoed uitgerust met xmlrss en xmlrss2)

 5. mIKe zegt op 14 augustus 2003:

  Zeer scherp, Liesan.

  Impliceert Uw tussenhaakjes opmerking nu eigenlijk dat U zich graag in deze lijst verwerkt zou zien, of toch eigenlijk niet? Mensen die bijzonder graag genoemd willen worden, zeker als het trouwe lezers zijn, die mogen er wat mij betreft in. U zegt het maar. Geeft U dan alstublieft wel even Uw xml-adres door.

  Dit aanbod geldt overigens vanzelfsprekend niet voor niet-trouwe lezers. Die moeten eerst smeken.

  Of daadwerkelijk vreselijk goed zijn.

  Waarbij ik ervan uitga dat U de scherts in deze laatste opmerking oppakt en niet opvat als belediging jegens Uw schrijfstijl.

 6. Liesan zegt op 14 augustus 2003:

  Dat impliceerde die tussenhaakjes opmerking niet nee, ik vind het maar eng om in lijstjes te staan.

  Maar toch sympathiek hoor :)

 7. Willem zegt op 14 augustus 2003:

  XML/RSS is voor mij nog enigszins Russisch, maar ik zie wel geweldige mogelijkheden. Ik heb alleen geen idee hoe/wanneer/als/indien de boel te gebruiken, en ik heb ook niet echt een ingang.

 8. Cranium zegt op 14 augustus 2003:

  Ik sluit me eventjes aan bij Willem, maar ik heb de link naar de rss-uitleg bookmarked, en zodra ik weer wat meer tijd heb wil ik me er heus in gaan verdiepen.. want het interesseert me. En als u geen bezwaar hebt, mIKe, zou het zomaar kunnen dat ik dan zelfs uw vriendelijke hulp kom inroepen :)

 9. Liesan zegt op 14 augustus 2003:

  heej maar cranium jij bent voorzien van een xml pagina volgens mij, ik staat in ieder geval in het lijsje

 10. Liesan zegt op 14 augustus 2003:

  hmm ik zie je of jij staat

 11. Cranium zegt op 15 augustus 2003:

  Oops, ik had natuurlijk allereerst ook mijn innige dank moeten uitspreken voor die vermelding ;)
  (al voel ik mij wel wat sjofeltjes tussen Al Die Groten.)
  Maar wat ik eigenlijk bedoelde is dat ik nog niet zo goed begrijp hoe xml/rss nu werkt, en dat ik dat graag eens zou uitzoeken. Pivot genereert die xml namelijk gewoon achter mijn rug om.

 12. bicat zegt op 15 augustus 2003:

  Dank voor het compliment. Wellicht komt het ooit nog eens goed. Greymatter XML is er ook. Mocht het nu echt niet lukken; dan ben ik bereid u een beroep te laten doen op mijn spaarzame behulpzame momenten. Onder email.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *