U weet, ik sport. Een paar keer per week smash ik ballen over een net van 2 meter 43. Of ik hou ze juist van de grond. Hoe dan ook, op dergelijke momenten is de wereld niets meer dan een volleybal. En dat is fijn.

Ik spring erg hoog. Maar zelden uit de band. Dat zelfs ik niettemin zo af en toe tot iets debiels in staat ben illustreert het volgende. Enige tijd geleden dacht ik mij terdege voor te bereiden op een belangrijke wedstrijd door een aantal Red Bulls naar binnen te klokken. En ik niet alleen. Samen met een teamgenoot nuttigde ik een zaterdaglunch, bestaande uit KitKat Chunkies en genoemd taurine-houdend drankje. Een Xi Climax als toetje.

Niet alleen geeft Red Bull vleugels doch ook ogen als schoteltjes. Neemt U van mij aan, na drie blikjes ziet U ze vliegen. De lol tijdens het drinken was bij aanvang van de wedstrijd verdwenen. Angstig tollend stonden we in het veld. Dat we alsnog wonnen was nu eens een keer niet aan mij te danken.

En dus, bedacht ik me, dient een mens maat te houden. Dat is beter. Hooguit één blikje van die troep in plaats van een six-pack. Twee glazen wijn in plaats van twee flessen. Een gedoseerd aantal schrijfsels op dit log, en geen stortvloed. Dit laatste natuurlijk voor Uw bestwil. Uw geestelijke gezondheid gaat mij aan het hart.

(..)

Nog eens nadenkend over de vorige alinea ben ik alweer van mening veranderd. Het lichaam zo nu en dan op z’n falie geven is goed. Het verhoogt de weerstand.

En voor Uw geestelijke gezondheid bent U natuurlijk zelf verantwoordelijk.

 1. Puck zegt op 8 april 2004:

  > Nog eens nadenkend over de vorige alinea ben ik alweer van mening veranderd.

  Mag ik hieruit concluderen dat u het eerst op een zuipen gaat zetten en vervolgens een postje of vijf per dag gaat plaatsen?

 2. Puck zegt op 8 april 2004:

  Overigens bestond uw genoemde vorige alinea uit (..).

  Hetgeen uw overwegingen intrigerend maakt.

  (Wat is het aan u dat ik altijd pas ná het plaatsen van mijn reactie weet wat ik eigenlijk nog meer wou zeggen..?)

 3. Willem zegt op 9 april 2004:

  Puckje,
  Misschien dat het gebruik van de Preview knop zal inspireren?

  Onze mijnheer mIKe zie ik nu opeens van een heel andere kant.

  Beste mIKe,

  Denk niet dat dit schokken van de lezer een slecht idee is, maar denk ook niet dat U nu moet gaan zitten broeden op een falie-gevend stukje: dit was meer dan genoeg.

  Liefs,
  Willem

 4. Aliëtte zegt op 9 april 2004:

  Ik word juist rustig van Red Bull.

 5. jnnk zegt op 9 april 2004:

  Ik vind dat mensen die Red Bull drinken daarna altijd zo vreemd ruiken.

 6. Puck zegt op 9 april 2004:

  @Puckje,

  You mean, mean, man..

  When I least expect it.

 7. elfjetwaalfje zegt op 9 april 2004:

  U weet, ik sport. Een paar keer per week smash ik shuttles over een net van 1 meter 55. Of ik hou ze juist van de grond. Hoe dan ook, op dergelijke momenten bestaat de wereld uit niets meer dan badminton. En dat is fijn.
  Ik spring erg hoog. Maar zelden uit de band. Dat zelfs ik niettemin zo af en toe tot iets debiels in staat ben, hou ik gewoon voor mezelf.

 8. Fred zegt op 9 april 2004:

  Maat houden en in het lichaam vorm brengen, het is een voudiger dan het lijkt. Tipje van de sluier: rond is ook een vorm.

  eet smakelijk deze pasen.

 9. drs. J. zegt op 13 april 2004:

  Ziek van geest, ziek van lichaam. Of omgekeerd. Zolang er maar balans is en er geen barsten in de schoteltjes komen…

 10. Dr.D zegt op 13 april 2004:

  Zo ziet U maar weer.
  Even doordenken en de yin yang gedachte
  doet het kwartje vallen.
  Een niet meer bestaande munt.
  En toch…

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *