Ook zo iemand als de oppergod Zeus werd natuurlijk eens geboren. In de Diktaeïsche grot, in de buurt van de Lasithi hoogvlakte, zag hij het levenslicht. Zijn moeder Rhea verborg hem later in de Idaeïsche grot, ιδαιο ανδρο, alwaar hij grootgebracht werd met de melk van de geit Amalthaea en de zorg van de Nymfen.

 

Natuurlijk is herboren worden niet hetzelfde als het opnieuw verlaten van deze grot. Toch deed ik zulks vorige week, met een onmiskenbaar gevoel van déjà vu.

 1. Actiereactie zegt op 19 april 2004:

  U laat mij direct met geheel andere ogen kijken naar deze foto.
  Zeker daar de werkelijke grootte mij voordien niet duidelijk was, maar nu zie ik U Uw hoofd naar buiten wringen.
  De ondergrond moet van een zeer zachte soort zijn.
  Ergens ben ik helemaal niet blij met dit beeld… het geboortekanaal van moeder aarde… kan er niet precies mijn vinger opleggen waarom niet…

  (Overigens geheel terzijde, die cancel mogelijkheid is natuurlijk van de zotte, waarom al de moeite genomen van het schrijven om vervolgens niet te posten, en wanneer dan toch al in die verwarde toestand mochten er toch andere mogelijkheden zijn tot het verwijderen van. Het is vragen om moeilijkheden, altijd van die blonde dames die zich dan de vingers blauw werken om vervolgens het verkeerde knopje te beroeren, dit natuurlijk met een verschrikt hoog geluidje en de wijsvinger charmant op de kin. Gelukkig heeft U heldere lezers… over het algemeen.)

 2. mIKe zegt op 20 april 2004:

  Ja, nu U het zegt zie ik dat dit vakantiekiekje eigenlijk weinig vertelt over de werkelijke grootte. En hoewel een mysterie soms te verkiezen is, mag men het een en ander best in de juiste proporties zien. De breedte van de opening is een meter of tien. Van ontsluiting kunnen we hier dus wel spreken. En de ondergrond, die is zeker zacht maar anders dan U verwacht. Er lag namelijk sneeuw in de Idaeïsche grot.

  (Zoals U zelf aangeeft filtert de cancel knop op natuurlijke wijze misplaatste reacties. Men moet de lat immers niet te laag leggen voor de lezer, vandaar deze extra moeilijkheid. Dat U de knop slinks heeft weten te omzeilen siert U.)

 3. Inge zegt op 20 april 2004:

  Dus toch sneeuw in april!

 4. mIKe zegt op 20 april 2004:

  :-) Uiterst scherp, Inge.

 5. Puck zegt op 20 april 2004:

  De Cancel- of Waste-optie is alleen leuk in combinatie met commentsdump.antville.org

  (de wrokkige ondertoon die u hoort is te wijten aan een heimelijke woede jegens mijn eigen onvermogen tot wasten en cancellen alhier)

 6. Actiereactie zegt op 20 april 2004:

  Gelukkig ben ik niet erg gevoelig, of in ieder geval voldoende arrogant, anders had ik nu wellicht moeite gehad met Uw uitleg waarin U aangeeft dat de cancelknop op een natuurlijke wijze misplaatste reacties filtert.
  Uw aanvulling dat ik deze knop slinks heb weten te omzeilen kan eenvoudig uitgelegd worden als ziet U mijn reactie als misplaatst.

  Dat ik gisteren na mijn eerste poging bedoelde knop beroerde komt wellicht omdat bij U deze knop exact daar staat waar bij enkele andere logs de post knop zit.

  (Vind U dat nou ook een vreselijk soort mens dat te dom is om de meest simpele handelingen correct te plegen maar slim genoeg is om een excuus te bedenken voor het mislukken?)

 7. Actiereactie zegt op 20 april 2004:

  Overigens dank nog voor de juiste proporties, het beeld bij Uw ervaren wedergeboorte werkt opeens een stuk minder benauwend.

 8. Willem zegt op 20 april 2004:

  Ik wist het wel.

  Mike is megalomaan.

 9. elfjetwaalfje zegt op 21 april 2004:

  Geiten en Nymfen!
  Is dat wat ik mij moet voorstellen bij een godenleven ?
  Lang leve het aardse, bescheiden maar verrassende leven, waar ook jij deel aan hebt, mIKe, en al je adepten.
  Mij incluis

 10. Dimitri zegt op 21 april 2004:

  Grotverdomme wat een groot gat! Ik zag ’t er even niet meer in.

 11. anneke zegt op 21 april 2004:

  Wat bent u allen weer welbespraakt! Ik heb dat maar soms he. Dat ik ineens kan kletsen zoals ik denk. Meestal moet ik de woorden uit de kleinste gaatjes lospeuteren.
  En gaat het dan eens lekker, dan heb ik natuurlijk eigenlijk net weer niks te vertellen. Behalve dan dat ik blij ben dat de heer des logs weer thuis is.
  Kan ik eindelijk dat gat in mijn rondje dichten. :-)

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *