Met roodgekoond gezicht kroop ik afgelopen zaterdagnacht onder de lakens. Het is eigenlijk bijna niet te geloven wat een zomerzon kan aanrichten. Die dag speelde ik het welbekende spel met bal en net op het strand, en in mijn enthousiasme was ik vergeten mijn gezicht te smeren. Nu nog steeds ben ik stralend middelpunt.

Ik kan me wel voor de verbrande kop slaan.

Een foutje dus, een vergissinkje, waarmee ik maar wil aantonen dat ook ik enigszins menselijk ben. Dat laatste mocht U wellicht verbazen, maar met de jaren ben ik er zelf van overtuigd geraakt dat ik feitelijk slechts halfgod ben. Ik hoop dat ik U niet teleurstel.

Vroeger, toen ik nog dacht dat ik nimmer falen mocht, faalde ik nimmer. Ik had natuurlijk geen leven, maar goed. Ook perfectie heeft haar prijs. Tegenwoordig ben ik een stuk soepeler. Er zijn dagen, dan stapel ik fout op fout. Niet dat ik nu zoveel meer leef, daar niet van. Tenzij men leven gelijk stelt met zich vergissen, hetgeen misschien nog niet eens zo’n gekke gedachte is.

Wat echter zorgen baart is het feit dat ik me nogal eens aan dezelfde steen stoot. Fouten maken is tot daar aan toe, maar om daarbij ook nog eens in de herhaling te schieten, dat is een halfgod onwaardig. Zelfs een ezel.

Vanzelfsprekend zal ik verder in details niet treden. Immers, zonder schaamrood zijn mijn kaken reeds gekleurd genoeg.

 1. Drs. J. zegt op 20 juli 2004:

  Vergissen is menselijk, bewust fouten maken is goddelijk.

  Als mens heb je dus eigenlijk geen andere opties dan (ver)branden. En op ‘den blote knietjes’ bidden voor verlossing.

 2. mIKe zegt op 21 juli 2004:

  “Better to burn out than to fade away”, schiet mij zomaar te binnen.

  Het was me even ontschoten dat ik mijn fouten bewust maak, Drs. J. Dank voor Uw zalvend woord.

 3. Willem zegt op 21 juli 2004:

  >Het was me even ontschoten dat ik mijn fouten bewust maak

  “Vandaag gaan wij ons stoten aan deze welbekende steen, morgen aan de andere die we nog niet kennen.”

  *lichte frons*

 4. elfjetwaalfje zegt op 21 juli 2004:

  mocht ik niet zo bescheiden zijn, dan was ik perfect …

 5. bonsai zegt op 23 juli 2004:

  Perfect?
  Wanneer je fouten maakt ,
  Perfecter?
  Niet 2 maal dezelfde,
  Perfectst?
  Toegeven dat je fout was!

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *