Naast de geesten van voorbije generaties waart er nu ook draadloos internet door de kamers van mijn nieuwe oude huis. U bent dus voelbaar, beste lezer, maar U niet alleen. Kleine, schonkige kereltjes uit lang vervlogen tijden zitten naast mij aan tafel of rennen joelend in ’t rond. Ik word uitgedaagd. Ze willen zien uit welk hout ik gesneden ben. Ik wil wel meedoen in hun spel maar ben nog veel te levend om door een muur te gaan.

Dit huis weet van geen wijken. Het staat er al eeuwen. Ik schaar mij in een lange rij van bewoners, en dat verleden spreekt. Zo eindigt de deuropening naar mijn inmiddels beroemde zolderkamertje op ooghoogte. Vorige week liep ik zo hard tegen een balk dat ik gestrekt ging en bijna nooit meer opstond. Daar lag ik dan, omringd door schaterende muren. Als er iets veranderd is in de loop der tijd dan wel de gemiddelde lengte van een mens.

Ik woon er, maar ik ben er nog niet. Zelfs na de herculesarbeid van de afgelopen weken wacht er nog heel veel werk. Het deert me niet. En hoe kan dat ook, als ik bij thuiskomst verwelkomd word door mannetjes van vroeger en een vrouwtje van nu?

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 26 juli 2008:

  beste mIKe,

  De Kleine Kereltjes hebben je op een waar inweidingsritueel getracteerd: De Balk. Vanaf nu hoor je er bij en mag je in Het Kamertje zijn.

  Vanaf nu zul je je kamertje betreden met een heilig ontzag voor iets wat ooit een mooie boom was.

  De Boom heeft zijn leven destijds, lang lang geleden, voor je gegeven mIKe, en die wil dat wel even gezegd hebben!!

  Ik hoop alleen dat het inweidingsritueel mij bespaard blijft, dat dan weer wel.

  Gefeliciteerd met je nieuw huis mIKe, ik hoop dat je er gelukkig mag zijn met je geliefde.!

 2. ylsa zegt op 26 juli 2008:

  Wat heeft het vrouwtje van nu met de vrouwtjes van toen uitgehaald?

 3. mIKe zegt op 28 juli 2008:

  Dank U zeer voor Uw hartverwarmende woorden, Mijnheer Lijstje! Overigens heb ik goede hoop dat de balk U zal sparen wanneer U het kamertje betreedt. U bent immers een boom van een kerel. Ik hoop U spoedig weer te zien!

  @ylsa: Het vrouwtje van nu doet alle vrouwtjes van toen vergeten.

 4. Robtheblob zegt op 9 augustus 2008:

  Wat fijn, een retorische vraag aan het eind. Dat scheelt weer nadenken.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *