Geen zuigeling kreeg mij ooit zover om oom te worden, maar vorige week kwam daar definitief verandering in, toen ik het mooiste kindje van de hele wereld zag, en ik prompt als boter smolt. Daar kon ik onmogelijk nee op zeggen. Dat dit kereltje het zoontje van mijn broertje is maakt mijn oomschap nog eens extra toepasselijk.

Twee jaar oud was ik toen mijn broertje geboren werd, en hoewel we inmiddels een generatie verder zijn staat deze gebeurtenis me nog altijd haarscherp voor de geest. Hij is mijn vroegste en dierbaarste herinnering, door hem werd alles anders. Mijn neefje, zo klein als hij is, flikt het ‘m opnieuw. Niets is wat het was.

Ja, niets is wat hij was, en nu is hij er. Zo vader zo zoon: hij lijkt op niemand méér dan op zichzelf. Het is een wonder.

 1. Actiereactie zegt op 22 juli 2009:

  Gefeliciteerd mijn Waarde.

 2. Sas zegt op 22 juli 2009:

  Wonderschoon! :)

 3. Oscar zegt op 22 juli 2009:

  En daar kan geen losse olifant tegen op…

 4. AnamCara zegt op 22 juli 2009:

  Gefeliciteerd, nonkel!

 5. Kleine broer zegt op 23 juli 2009:

  En ik ben ook heel blij met jou!

 6. mIKe zegt op 23 juli 2009:

  Dank U, dank U! :-)

 7. Mijnheer Lijstje zegt op 26 juli 2009:

  mIKe, gefeliciteerd!

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *