De muren van de slaapkamer van het huis dat ik bewoon zijn onbevlekt, en dat wil ik graag zo houden: liever geen muggenlijkjes boven mijn bed. Het eerste wat ik kocht, na de aankoop van het huis, was een met schrikdraad bespannen tennisracket. En dat werkt perfect. De mug die het nu waagt mijn nachtrust te verstoren krijgt een paar volt door zijn kloten, en van hem spreken wij niet meer. Mijn muren blijven mooi, ik was mijn handen zo nu en dan in onschuld en slaap als een lammetje.

Pas geleden ging er echter toch iets mis. Het was geen mug waar ik last van had, maar een dikke, vette bromvlieg. Gek werd ik van het doffe gezoem. Automatisch greep ik naar mijn racket en ging op jacht. Met een fikse uithaal raakte ik het beest, het vonkte dat het knetterde, maar … de fucker vloog door. Twee keer zo snel ging ie opeens, en zijn eerst lage zoemtoon was nu hoog, als gilde hij het uit van de pijn. Mijn maag keerde zich om.

De vlieg ontweek al mijn verdere slagen, en verschool zich aan de binnenkant van mijn bedlampje. Hij wist natuurlijk dat ik hem daar niet raken kon. Met het racket sloot ik de lampenkap af, en zo had ik het beestje gevangen. Ik zette de draden onder stroom en wachtte, ik wachtte totdat de vlieg zich de dood in zou storten. Maar dat deed hij niet. Deze vlieg wilde helemaal niet dood. Het klamme zweet brak me uit. Niet hij maar ik was het monster.

Met één vinger tikte ik aan de buitenkant van de lampenkap op de plek waar de vlieg zich bevond. Tik tik tik. Het duurde nog best een tijdje voordat hij viel, en ik durf te zweren dat ik hem zag schokken toen hij het racket raakte. Daarna was het stil. Het rook naar brand. Geen oog deed ik meer dicht, die nacht.

 1. Oscar zegt op 9 september 2009:

  Shocking!

  Maar slaapt u gerust: een en ander wordt uiteindelijk keurig verrekend op uw Karma-conto.

  En die rekening kent geen korting…

 2. Sas zegt op 9 september 2009:

  @Oscar: Wat U hier beschrijft is in wezen
  de welbekende katholieke kerfstok.

 3. Actiereactie zegt op 9 september 2009:

  Wat U nodig heeft is een poes of kater, die zijn vaak dol op die dikke vieze jongens, de lijdensweg is er niet minder om maar dan heet het een natuurlijk proces, goed voor Uw geweten.

 4. Oscar zegt op 9 september 2009:

  @Sas: Ik snap uw kwink.

  Echter: als rechtgeaard katholiek mep ik ieder zonnig zomerseizoen menig zoemende miezerige mug tot moes in de rotsvaste overtuiging dat ik het schepseltje daarmee in 1 klap het eeuwigdurend en naar rozenblaadjes geurend leven in de Zalige nabijheid van God de Almachtige Vader en de Heilige Maagd Maria -Moeder aller Volkeren en Sterre der Zee- bezorg….

  …. en slaap vervolgens verder als een roos!

  Noem het ‘win-win’

  (en anders is er altijd nog de biecht)

 5. henk zegt op 10 september 2009:

  De methode van het buiten zetten van een bromvlieg staat duidelijk en kleurrijk beschreven op pagina 99 en 100 van Ansichten uit Amerika, het meesterwerk van Willem Brakman.
  Overigens hebben de muggen in uw slaapkamer geen kloten, want het zijn vrouwtjes.

 6. Oscar zegt op 10 september 2009:

  (toch mooi, hoe dicht religie en wetenschap elkaar hier naderen)

 7. Oscar zegt op 10 september 2009:

  Terzijde: de opmerking dat vrouwen geen kloten zouden kunnen hebben neem ik niet graag voor mijn rekening / op mijn kerfstok

 8. mIKe zegt op 10 september 2009:

  Update: inmiddels ben ik mijn elektrisch racket aan het opvoeren met een afterburner.

 9. Oscar zegt op 10 september 2009:

  Maak van uw mug een olifant en zelfs díe houdt met deze afterburner geen kloten meer over!

 10. Actiereactie zegt op 12 september 2009:

  Nu nog een IKEA dekbedje!

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *