De indruk die de speelautomatenhal op mij, jong en nieuwsgierig, maakte is niet eenvoudig weg te poetsen. Grafisch minimalisme gecombineerd met de meest fantastische geluiden resulteerde in schaamteloze verleiding van de jeugd door een handvol kasten. Nog altijd hoor ik, terwijl ik eraan denk, het blurpje van pacman vermengd met de space invaders geluiden van het spel dat ernaast stond.

Nu dan, jaren later, gaat er opeens een wereld voor mij open wanneer ik mij doelbewust laat zakken in het warme bad dat Mame heet. De herinneringen zijn geconserveerd in vervorm(en)de hersenpatronen, de spellen daarentegen in keiharde bits, die met een emulator weer tot leven te wekken zijn.

In een notedop, quick and dirty: download mame061b.zip, pak het uit in een willekeurige folder, download een rom (bijvoorbeeld invaders.zip), plaats de rom (niet uitgepakt) in eerder genoemde folder in de subfolder /roms, type binnen een dosbox vanuit de folder het commando mame invaders, en aanschouw het wonder met tranen in de ogen en brok in de keel.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *