– Het doel, mijnheer. Laat mij zien wat het doel is van Uw miserabele pagina.
– Dat ziet U toch zeker zelf. Bekijkt U het mission statement hiernaast.
– Zelden las ik iets lachwekkenders, ware het niet zo triest. U ziet toch hopelijk zelf wel in dat U slechts een excuus zoekt tot schermvulling? Weest U alstublieft meer concreet.
– Ik sta volledig open voor Uw hartverwarmende opbouwende kritiek. Toch moet U een of twee dingen beseffen. Allereerst is een notitieblogje als deze in eerste instantie niet gemaakt voor mensen zoals U, en daarnaast is een notitieblogje als deze ook in tweede instantie niet gemaakt voor mensen zoals U. Gaat U alstublieft heen.
– U lijkt beledigd, te zien aan Uw nekharen. En toch vraag ik mij af, wat bezielt een mens te schrijven over hoegenaamd niets, althans niets nuttigs?
– Aha! Zit hem daar de spreekwoordelijke kneep. Welnu, dan heeft U een kleine inschattingsfout gemaakt. Nut is, evenals ruimte en tijd, relatief. Mogelijk kunt U dit concept niet bevatten, maar vrijwel alles heeft nut, afhankelijk van de observator.
– U gelooft in predestinatie?
– Integendeel. Ofschoon ooit in de luren gelegd door het causaliteitsbegrip, geef ik nu toch ook het toeval een kans. Waarbij aangetekend mag worden dat causaal niet gelijk is aan voorbestemd, maar dat terzijde, ik begrijp sowieso Uw associatie in deze niet zo goed.
– U beweert dus dat alles nut heeft?
– Voor de juiste verstaander, ja. Zelfs een discussie met iemand als U heeft nut, hoewel ver te zoeken.
– Maar…
– Neen mijnheer, ik wens hier geen woorden meer aan vuil te maken. Denkt U er nog eens over na. Waakt U echter voor de val van de moraal, iets wat nuttig is hoeft niet moreel juist te zijn. Zoals ik al zei, slechts de juiste verstaander profiteert, maar geprofiteerd wordt er. Daar zijn wij mensen voor, mijnheer.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *