Ik blijf erbij, ik wil niet eens weten hoe U eruit ziet. Ik lees wel eens een reactie, lees wel eens een website en vorm mij dan een beeld van de mens die erachter zit. Standbeeld of schrikbeeld, een beeld vorm ik automatisch. En wie doet dit niet?

Voor mij is dit eigenlijk wel voldoende. Uw hoofd behoeft niet letterlijk op mijn netvlies geprojecteerd. Het mocht eens niet met mijn eerder gevormde beeld overeenkomen. Enerzijds zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat ik Uw betoverende verschijning op deze manier misloop. Anderzijds wordt mij ongetwijfeld een hoop ellende bespaard.

Zo ook andersom. Ofschoon ik U eigenlijk wel heel erg benadeel door U mijn stralend uiterlijk te onthouden wil ik U toch ook de vrijheid geven een eigen standbeeldje te bouwen.

Echter, onlangs maakte Mijnheer Lijstje mij er op attent dat er dubbelgangers van mij rondlopen. U mag weten, Mijnheer Lijstje is een van de weinigen die mij ook daadwerkelijk in eerder genoemde grijsgroene ogen gekeken heeft. Welnu, wat betreft die dubbelgangers, het gaat hier om personen die U ook kent.

Vreemd, als ik de namen zou noemen zou ik mij direkt bekeken voelen. Reden genoeg dus om dat niet te doen, naast het feit dat U er totaal geen behoefte aan heeft. Althans, dat laatste neem ik zomaar aan.

En mag ik de heer Lijstje verzoeken deze namen voor zich te houden?

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 13 november 2002:

  Maar natuurlijk mIKe! Ik hou ze voor me, en als ik in de spiegel kijk, hou ik ze volgens u achter me. Want beweerde U niet dat een spiegel voor en achter omdraait?
  Maar het is toch eigenlijk hetzelfde, als je iets voor je houdt, hou je het ook achter. Dus van omdraaien geen sprake, waarmee ik Uw ongelijk in het vorige stukje bewezen heb.

  En die dubbelgangers, puh, daar is makkelijk achter te komen, zonder namen te noemen. Want je weet dat het twee beroemdheden zijn (want iedereen kent ze immers, zoals U zegt), en ook nog twee beroemdheden die op elkaar lijken. Niet zo moeilijk lijkt me, toch?

 2. Puck zegt op 13 november 2002:

  > Althans, dat laatste neem ik zomaar aan.
  Wellicht zou u dat niet zomaar moeten doen.

 3. Dr.D zegt op 13 november 2002:

  Is het een neigend narcisme dat hier de kop op steekt? Moet de lezer iedereen kennen? Of is de gedachte slechts neergetikt veroorzaakt door een tanend zelfvertrouwen. Een soort ‘bad hair day’, ofzo. Maar dan anders…

 4. orfelio zegt op 13 november 2002:

  “Althans, dat laatste neem ik zomaar aan.”

  Interessant zinnetje die mijn blauw/groene ogen een fractie van een seconde deden oplichten.

  Geen reden tot paniek echter na deze bekentenis van mijnentwege want ik laat het hierbij. Het laatste wat men wil is zijn zelfgeconstrueerde standbeelden neergehaald te zien worden.

 5. Mijnheer Lijstje zegt op 13 november 2002:

  Ik heb een digitale foto van mIKe op mijn compu staan, maarrrr deze webdingetjes kunnen alleen tekst aan volgens mij, en dan nog… het mag niet van mIKe.

 6. Mijnheer Lijstje zegt op 13 november 2002:

  Pardon, het bleek geen foto van mIKe te zijn maar van een van die beroemde doppelgangers. Maar ook dat mocht niet van mIKe. Mag ook niks.

 7. orfelio zegt op 13 november 2002:

  Potverdorie!

  Een paar uur na het lezen van dit stukje neus ik wat rond op sikkema.net en zie daar een stukje over de ex-logger Vanzo met een linkje die naar zijn foto! moet leiden. Voor ik het weet heb ik erop geklikt natuurlijk (weg standbeeld!) en zie daar de Heer Vanzo in een coole pose. Ben er eventjes niet goed van denk ik.

 8. MIjnheer Lijstje zegt op 14 november 2002:

  mIKe, ik denk dat je het zelf ook wel weet: je moet een foto plaatsen. De mensen willen het mIKe. Het is in zekere zin ook voor mij te moeilijk. Ik wil zo graag zeggen op wie je lijkt, of beter, wie er op jou lijken. Maar ik mag niet! Van jou! Als jij nou een foto plaatst, zijn we van alles af.

  mIKe lijkt overigens NIET op de acteur Kevin Kostner.

 9. mIKe zegt op 14 november 2002:

  Puck: En gelijk heb je. Overigens geheel terzijde en niet ter zake doende, je moest eens weten wat voor standbeeld ik binnenshoofds van jou heb gemaakt. Daar kan geen jpeg-je tegenop.

  Dr.D: Mocht het neigend narcisme zijn dan heeft U deze met Uw opmerking onverbiddelijk de kop ingedrukt. U draagt op deze manier natuurlijk geenszins bij tot wederopbouw van mijn tanend zelfvertrouwen.

  orfelio: Ik kies er dan ook voor om de heer Vanzo te laten rusten.

  Mijnheer Lijstje: Slim, gewoon alle mensen opnoemen die _niet_ op mij lijken. Uiteindelijk blijven er maar een paar over. Waarmee U impliciet toch vertelt wat ik U expliciet gevraagd heb niet te doen.

 10. Mijnheer Lijstje zegt op 14 november 2002:

  mIKe lijkt niet op President Bush, Maarten Toonder, Maarten Biesheuvel, Van Agt, Mitterand, Picasso, Blair, Madonna, Pele, Putin, Hanneke (van de Rekels), en Ronny Tober.

  Wordt vervolgd, ik heb lijsten van bekende mensen maar die zijn niet up-to-date.

 11. Puck zegt op 14 november 2002:

  > en ook nog twee beroemdheden die op elkaar lijken.
  Wij zoeken dus een beroemde tweeling.
  Simpel. Dan kunnen we kiezen tussen Danny de Vito of Arnold Schwarzenegger.

  @Mike: ik had toch altijd de hoop een zekere dynamiek te hebben. Om dan in uw hoofd tot standbeeld te verworden doet me verdriet.

 12. Mijnheer Lijstje zegt op 14 november 2002:

  Nee, geen tweeling. Het woordje ‘dus’ is niet terecht, je hoeft toch geen tweeling te zijn om op elkaar te lijken?

  En wat Danny en Arnold betreft. Op wie lijkt mIKe het meest…. Ik zou toch zeggen: Arnold. Maar dan iets gespierder. In ieder geval in zijn taalgebruik.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *