Het verschil tussen links of rechts, dat zal ik wel nooit leren. Wat voor U links is, is voor mij, de man áchter mikzlog, rechts, maar ook weer andersom, en dat gaat mij in het algemeen dus net even een tikkie te ver.

 

Verbazingwekkend is echter dat ik in panieksituaties steevast de verkeerde rechts kies als er rechts wordt geroepen. Net als de verkeerde links in het andere mogelijke geval. Ergens moet die kennis dus toch wel aanwezig zijn. Een recalcitrant deel van mijn hersenen draait het op zo’n moment doelbewust om.

Het zal ongetwijfeld de linkerhersenhelft wel weer zijn.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 29 maart 2003:

  Dat hele links en rechts concept klopt toch al niet. Want als men in de spiegel kijkt, worden links en rechts omgedraaid, maar onder blijft onder en boven blijft boven. Draait men de spiegel een kwartslag naar links (of rechts) dan zou men mogen verwachten dat nu onder en boven worden verwisseld en links en rechts hetzelfde blijven. Ik heb dit uitgeprobeerd en dit is niet het geval.

  Vrouwen hebben dit al lang begrepen. Die halen links en rechts door elkaar. Niet omdat ze het niet uit elkaar kunnen houden, maar omdat het toch niet klopt. Mannen zijn te stom om dit in te zien en maken dientengevolge altijd ruzie in de auto met degene die rechts van hun zit. Of links als het Engeland betreft.

 2. Willem zegt op 29 maart 2003:

  Boven en onder verwisselen wel, alleen omdat de mens symmetrisch is, zie je het niet.

  Als je voor de vergelijking van boven en onder, dezelfde omdraaibeweging in je hoofd zou maken als je automatisch doet voor links en rechts, wordt alles duidelijk.

  Of niet, maar dan kan ik er niets meer aan doen.

  PS.
  In spiegelbeeld typen, is dat nou lastig?

 3. mIKe zegt op 31 maart 2003:

  Mijnheer Lijstje, als ik U goed begrijp, zegt U, vrij vertaald, dat een vrouw U nooit zal vragen of U links- of rechtsdragend bent, omdat haar dat immers geen fluit interesseert. Hetgeen maar goed is ook, omdat U, als man, dat onderscheid toch niet kunt maken.

  Een log in spiegelbeeld vullen is overigens inderdaad bepaald geen sinecure, Willem. En ik ben dan ook blij dat tenminste één iemand daar oog voor heeft.

 4. Puck zegt op 31 maart 2003:

  > Een log in spiegelbeeld vullen is overigens inderdaad bepaald geen sinecure

  Ik zeg maar twee woorden:
  filter:fliph;

  Een log in spiegelbeeld *lezen*, dàt is bepaald geen sinecure.

 5. Mijnheer Lijstje zegt op 2 april 2003:

  filter:fliph; –> Ik zeg maar twee woorden: Netscape 4

  Uit Google newsgroups:
  “Title says it all, there’s (yet another) interesting (?) NS4 bug regarding CSS support.
  If you use “filter:fliph” on an image, the image shows up in the upper left corner (and _not_ flipped) !”

  filter:fliph; werkt dus niet in Netscape 4. Dat betekent dat links en rechts browser-afhankelijk is. Nou, dat is interessant. Zelfs links en rechts zijn niet in elke browser hetzelfde. Ik word gek. Ik ga een echt beroep leren.

 6. Puck zegt op 2 april 2003:

  Mijnheer Lijstje, nou niet overdrijven. Het was anders geweest als het ging om een definitie als ‘move:left’, die door verschillende browsers anders geinterpreteerd zou worden. Maar het gaat nu om een flip, een omkering die niet helemaal begrepen wordt. Je kan dus zeggen dat Netscape een beetje dronken is, of op een andere manier motorisch gehandicapt. Maar over de links/rechts-kwestie zegt het niets.
  Overigens; als u, naar aanleiding van specifiek dit, zegt ‘ik ga een echt beroep leren’, leid ik daaruit af dat u zich tot op heden fulltime bezighoudt met het, in u weigen woorden, ‘links en rechts concept’. En dan heeft u gelijk. Dan moet u inderdaad beter een echt beroep gaan leren.

 7. Rik van der Helm zegt op 2 april 2003:

  Ik zeg slechts twee woorden: convert -flip

  Puck, Mike flipt niet in stijl.

  Mijnheer Lijstje, zei u “NS4 bug”. Nog een argument om eens een echte browser aan te schaffen en Mike niet langer te pijnigen met uw NS4-gezeur.

  Mike, u overdrijft. magische plaatjes maken is echt niet zo moeilijk

  Groet, Rik

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *