“Beetje stilletjes, of lijkt dat maar zo?”
“Tja, wat wilt U? Ik heb de dood van het weblog in de ogen gezien.”
“De dood van het weblog? Geen mikzlog meer?”
“Sterker nog. Niks meer. Alles gaat weg. Of althans, wordt volkomen anders.”
“Hoe dat zo?”
“Ik extrapoleer, Mijnheer. En ik concludeer.”
“Huh?”
“Het zal nog een jaar of tien, vijftien duren voordat de rekenkracht van een computer die van het menselijk brein heeft overtroffen.”
Moravec?”
“Precies. Deze rekenkracht gecombineerd met de juiste software levert een weblogger op. In het diepste geheim wordt er nu namelijk reeds gewerkt aan content management systeempjes, die zélf hun content schrijven.”
“Wat een onzin.”
“Maar nee, kijkt U eens goed om U heen. Ze zijn er al, hoor. In pre-pre-beta fase. De kwaliteit is nu nog om te huilen, maar over een jaar of wat dan worden alle weblogs volautomatisch gevuld. En nog goed ook.”
“En dan? Dan kapt U ermee?”
“Nou ja, als je iedere dag een weblog ziet dat datgene bevat wat je zelf had willen schrijven, dan vergaat uiteindelijk de lol om er nog moeite in te steken.”
“Maar wat gaat U dan doen?”
“Leuke dingen.”

 1. verplegers van Mijnheer Lijstje zegt op 19 mei 2003:

  Beste mIKe,

  Wij zijn de verplegers van Mijnheer Lijstje. We willen je even laten weten dat we hem een helmpje op hebben moeten zetten omdat ie steeds met zijn hoofd tegen de muur slaat en ‘nee…..nee…..nee’ roept. Dit begon nadat hij het recentste stukje op jouw weblog had gelezen. We vragen, nee smeken je, stop er niet mee. Het wordt ook Mijnheer Lijstje zijn einde.

  Bedankt namens alle verplegers.

 2. Roseliek zegt op 19 mei 2003:

  “MIPS” betekende dat niet Mike’s Infinite Posting Service?

 3. Dimitri zegt op 19 mei 2003:

  Laatst was ik nog in de supermarkt toen ik een familiezak “Cheese onion flavoured Mips” kocht. Erg lekkere zoutjes en ze smaken zo goed bij bier. De paprika-variant is zo mogelijk nog smakelijker!

 4. Puck zegt op 19 mei 2003:

  Zeg, bent u nou helemaal gek geworden.
  U heeft duidelijk niet alleen uw duim gebroken.

 5. Cranium zegt op 19 mei 2003:

  @ Puck: bravo. Beter had ik het niet kunnen verwoorden.

  (zie je, ook reacties bevatten wel eens datgene wat je zelf had willen schrijven. Betekent dat dat we daar dan ook maar mee moeten stoppen?)

 6. Willem zegt op 20 mei 2003:

  Waarschijnlijk zijn de voornoemde computers ook in staat blogrolls en linksecties af te gaan en waar nodig comments te plaatsen.

 7. Puck zegt op 20 mei 2003:

  Misschien, hopelijk, zijn computers ook in staat zichzelf het raam uit te smijten.

 8. Dimitri zegt op 20 mei 2003:

  Hmmm.. de mens is van zichzelf destructief, als soort dan, en is dat altijd al geweest. Alleen wordt hij er steeds beter, lees efficiënter, in. Zie ook de tweede wereldoorlog. Dus als computers in no-time op mensen gaan lijken en ze in intelligentie laatstgenoemde soort voorbijstreven, dan valt te hopen dat ze over dezelfde neiging tot zelfdestructie gaan beschikken. Dan zijn we zó van die krengen af.

  Post scriptum: had u mijn prachtige nieuwe URL al gezien?

 9. Pentium zegt op 20 mei 2003:

  Maar wat zeg je nu toch allemaal, beste Dimitri?

 10. mIKe zegt op 21 mei 2003:

  Puck, Cranium, U heeft gelijk, het is niet sjiek om zomaar te insinueren er mee op te houden. Ook al was het minder ‘zomaar’ dan dat U misschien dacht. Ik zal proberen het niet meer te doen.

  Zoals gezegd duurt het nog even voordat de weblogger in een executable gevangen zit. Met de mier daarentegen is het reeds zover, zoals ik op de volgende plek zag:

  http://www.reinvigorate.net

  (trouwens helemaal een fascinerende site .. ik kende ‘m nog niet)

 11. Mijnheer Lijstje zegt op 22 mei 2003:

  Toen ik zojuist terug kwam lopen van de Edah, en ik moest denken aan Mikzlog wist ik ineens waar mIKe op aanstuurt met zijn bedekte termen.

  Ik zou zeggen: geniet er nog even van nu het nog kan. Want het zal niet lang meer duren of U zult verbijsterd naar uw monitor zitten te staren als blijkt dat mIKe de aloude truuk heeft uitgehaald die in hoofdstuk 1 van alle marketingboekjes wordt behandeld. U zult dra uw creditcard moeten trekken om mIKe zijn mooie mijmeringen tot u te kunnen nemen. “Helaas kan deze service niet langer gratis aangeboden worden.” Je kunt hoogstens nog gratis als guest inloggen en dan alleen de reacties lezen, zoiets. Een uitgeklede service.

  Getverdemme, dat uitgerekend mIKe zich tot deze laagten verlaagt. Ik word nu al woest. Hier moet iets tegen gedaan worden.

  Hoewel, nu ik erover nadenk, misschien wil ik wel een kleine bijdrage leveren om hem te kunnen lezen.

 12. Puck zegt op 24 mei 2003:

  Mikzlog is een van de (zeer) weinige logs voor welke ik bereid zou zijn een zeker bedrag te betalen. En ik ben een krent.

 13. bicat zegt op 24 mei 2003:

  Wij zuchten van verlichting.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *