Dat je soms tegen jezelf zegt: “Jongen, je lult.”

Heeft U dat nu ook wel eens?

(..)

Of preek ik wellicht in de woestijn?

 1. frédéric zegt op 1 december 2003:

  In de woestijn is dat mij eerlijk gezegd nog niet voorgevallen, neen.

 2. Mijnheer Lijstje zegt op 1 december 2003:

  ja, dat heb ik ook vaak. Maar dat is goed mIKe! Want anders gebeurt er niets. Zie het allemaal als een grote brainstormsessie, met waardeloze ideeen, en goeie. Er gaat van alles mis maar dat is goed. Ik speelde vanmiddag op den piano een paar valse noten, maar ja, in de herhaling gewoon weer doen, en dan denkt iedereen: “oh het hoorde dus zo. Die durft”. Terwijl het gelul was. Dat werkt voor muziek wel, maar ik weet niet of het voor andere dingen werkt. Ik zal het voor je uitproberen en het laten weten.

 3. Puck zegt op 1 december 2003:

  ‘Jongen je lult’
  Hmmmz..
  Nou nee, eigenlijk nog nooit..
  Telt ‘Meid, je mutst’ ook?

 4. carin zegt op 1 december 2003:

  ‘Muts, trul niet zo’ Dat zeg ik vaak tegen mijzelf. Wat trullen is? Dat weet ik ook niet precies; iets tussen lullen en piekeren in…

 5. mIKe zegt op 1 december 2003:

  Opmerkelijk en interessant dat U ook werkwoorden een mannelijke en een vrouwelijke variant toekent, Puck. Is trullen dan misschien uniseks? Of lulde U eigenlijk maar wat over dat mutsen?

  (ik muts nu, zo U begrijpt)

  “Er gaat van alles mis maar dat is goed.” Het is welhaast een tegelspreuk, Mijnheer Lijstje!

 6. Mijnheer Lijstje zegt op 1 december 2003:

  Ja mIKe, en dan zou dit tegeltje komen te hangen tussen: “Van het concert des levens krijgt niemand een program” en “Praat niet te veel over je zelf; dat doen wij wel als je weg bent”. Of: “Een goede vriend komt nooit te vroeg, maar altijd te laat”. Deze herinner ik me van vroeger.

  Dit gewoon even tussendoor.

 7. Willem zegt op 4 december 2003:

  Jongen, …

  Nu ja.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *