Geinig was die tijd dat je, niet gehinderd door enige technische kennis, je hele ziel en zaligheid domweg in een mailtje flikkerde en zomaar, lalala hopfaldera, verstuurde, zonder door te hebben dat naast de geadresseerde ook je afstudeerbegeleider, bijbeunend als systeembeheerder, des avonds alles op zijn gemakje nog eens nalezen kon. Dat hij niet te beroerd was om dit ook daadwerkelijk te doen hoeft geen betoog.

Wij spreken hier natuurlijk over bijna tien jaar geleden. Nu is het allemaal anders. Ik pleeg nog steeds zo af en toe mailtjes te versturen volgeplempt met allerhande delicaats, doch een afstudeerbegeleider heb ik niet meer.

En de systeembeheerder van mijn ISP ken ik niet. Voor zover ik weet.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 1 december 2003:

  Nou, mIKe, ik zou niet zo zeer bang zijn voor de systeembeheerder alswel voor virussen op de computer van anderen (op onze PC’s komen natuurlijk geen virussen voor, dat spreekt). Zo werd er een schrijfsel van mij naar Jan en Alleman verspreid omdat iemand anders een virus op haar PC had. Leuk als haar PC prive teksten van mij rond begint te sproeien (leuk als je allemaal gezamenlijke vrienden hebt in haar adresboek). Het betrof een tekst in de orde van “bevallen de kadootjes nog steeds”. Maar ik schrijf ook wel eens dingen die wat meer prive zijn en alleen voor de ontvanger bedoeld zijn.

 2. mIKe zegt op 2 december 2003:

  Weet U dat ik daar eigenlijk nog niet eens bij stil stond, Mijnheer Lijstje? Welk een gruwelscenario schetst U daar.

  Ik had een mooie mail voor U gecomponeerd, doch nu durf ik ‘m vanzelfsprekend niet meer te verzenden.

  Liever spreek ik U binnenkort weer eens. Onder vier ogen. Alhoewel ook muren oren plegen te hebben.

 3. Mijnheer Lijstje zegt op 2 december 2003:

  mIKe, inderdaad laten we wat afspreken, maar die mail met gruwelijk persoonlijke details, die kunt u in een Word document opslaan, en daar een wachtwoord opzetten en het dan naar mij mailen met een geheime vraag die waar ik het antwoord op weet.

 4. Puck zegt op 2 december 2003:

  > die waar ik het antwoord op weet.
  Tenzij ook u door een virus geveld wordt.
  Een leuke hersenvliesontsteking ofzo. Waardoor u, al ijlende, uw ganse bezorgde, zich om uw bed verzamelde vriendenkring (door het eerste virus als bekend al lang in het bezit van het zo goed beveiligde Word-docje) de antwoorden op alle geheime vragen geeft.

 5. Mijnheer Lijstje zegt op 3 december 2003:

  Hm, u u hebt een beveiligingslekje ontdekt Puck. Ik moet een wachtwoord verzinnen dat ik in het geval van ziekte vergeet. Of een wachtwoord dat in geval van ziekte niet meer werkt. Of wacht, een wachtwoord dat uit 2 stukjes bestaat waarvan ik alleen de ene helft weet, en iemand anders de andere helft.

 6. elfjetwaalfje zegt op 5 december 2003:

  Kent de ISP-beheerder jou ?

 7. mIKe zegt op 8 december 2003:

  Daar zegt U ook zo wat, elfjetwaalfje. Inmiddels wel, ben ik bang.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *