Kom je na een iets te lange dag dodelijk vermoeid thuis, heb je gewoon zin om even ongegeneerd te zwelgen in melancholie. Het kan zomaar gebeuren. Je kiest een CD uit met muziek die herinneringen oproept aan de wat meer smeuïge momenten van je verder toch niet altijd even bijster boeiende leven, en stopt het plaatje in de speler. Je legt jezelf op de bank, sluit de ogen en wacht op dat wat komen gaat. Tranen liefst.

Maar behalve stilte komt er dus helemaal niks.

Enigszins verstoord sta je op, en je controleert of je twee minuten geleden niet per ongeluk naast in plaats van op de play-knop hebt gedrukt. Echter, tot je verbazing zie je dat de afspeeltijd zich gewoon voortsleept in het display van het apparaat.

Langzaam groeit het besef, en na enig speurwerk vind je de losse eindjes van het snoer dat de luidsprekers met de versterker had moeten verbinden. Het snoer dat inmiddels, als was het een lange kralenketting, bijna om de meter van een kroonsteentje is voorzien.

Kijk, zo’n loslopend konijn in huis houdt je dus scherp, wil ik maar zeggen. Weg melancholie, eerst maar eens aan de afwas van de dag tevoren.

 1. Actiereactie zegt op 3 december 2003:

  “Tranen liefst.”

  Was ik geen bikkel geweest bij wie het oogvocht zelden een ontsnapping vindt had ik me voor kunnen stellen dat er hier toch sprake kon zijn van een laatste druppel.

 2. CasaSpider zegt op 3 december 2003:

  Kan dat konijn de borden niet schoonlikken? In plaats van snoeren door te knagen…

 3. Mijnheer Lijstje zegt op 3 december 2003:

  Pardoes heeft goede smaak. Je ziet hem als het ware denken: “Getver, niet weer Barry White”

 4. Willem zegt op 4 december 2003:

  Konijn, is dat lekker?

  Het wordt immers kerst.

 5. robtheblob zegt op 4 december 2003:

  wonderlijk dat zo’n beest zich nooit eens ergens in 220V (230?) knaagt. Voor het soort beest in zo’n huiselijke omgeving moet dat toch de ultieme manier zijn om te sterven?

 6. Liesan zegt op 4 december 2003:

  Kijk zo waren wij eens geheel onbedoeld en ongemerkt twee dagen lang van ieder telefonisch contact afgesneden.

  Alleen uhm, ja een konijn is eigenlijk geen knaagdier, wel een knagend dier, we zullen de titel maar als dichterlijke vrijheid beschouwen.

 7. mIKe zegt op 5 december 2003:

  ;-) U bent te goed, Liesan.

  Overigens heeft Pardoes ooit wel eens eigentandig de stofzuiger uitgezet, zich verder aan 220V niet storend.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *