Waar blijft ze dan, de Waarheid? Welnu, met een beetje geluk kunnen we haar op deze plek ergens dit jaar nog in volle glorie tonen. Natuurlijk heb ik U daarbij nodig, want om haar in m’n eentje te ontsluieren, dat is zelfs voor iemand van mijn kaliber een tikje te ambitieus.

Dat de Waarheid van een oogverblindende schoonheid is staat echter buiten kijf, althans als ik mijn droom van twee postjes terug nog eens voor de geest haal. Sloerie of niet, in de armen van de naakte Waarheid is het goed toeven. Was ik vunziger geweest dan het geval is, dan had ik U iets over de vochtigheidsgraad van deze droom wijsgemaakt. Nu hou ik het erop dat het droombeeld inmiddels grotendeels vervlogen is. En het bed verschoond.

Maar goed, in plaats van de schoonheid van de Waarheid is de waarheid over Schoonheid wellicht een eenvoudiger verhaal. Wat las ik namelijk onlangs in de krant? Dat aantrekkelijkheid eenvoudig meetbaar is. Wat dacht U daarvan? Interessant, nietwaar? Vooruit, schoonheid en aantrekkelijkheid scheert men bij voorkeur niet over één kam, doch vandaag permitteer ik mij deze vrijheid.

Nemen wij als voorbeeld de man. Zijn aantrekkelijkheid, zo las ik, is gelegen in de verhouding tussen schouders en taille. Met groeiende verbazing nam ik kennis van het feit dat een verhouding van 1,4 een man onweerstaanbaar maakt.

U begrijpt, ik meteen meten en meten, en verdomd, ineens waren mij de mij veelvuldig toegeworpen smachtende blikken verklaard, die ik al over straat wandelend enigszins schuchter in ontvangst placht en nog altijd pleeg te nemen.

Al wat ik verder te bieden heb doet er blijkbaar niet zoveel toe. Slechts de schouders maken het verschil. Dit besef maakt bitter en valt zwaar. Ik heb het immers niet zo op oppervlakkigheid. En was ik er middels mijn brede schouders niet op toegerust deze last te dragen, een klein dipje was mijn deel geweest.

 1. jwl zegt op 6 januari 2004:

  Wie zoekt naar de waarheid moet open staan voor elke uitkomst. Wat nu als de waarheid een lelijk gedrocht blijkt te zijn?

 2. maarten zegt op 6 januari 2004:

  Aj. Crisis. Misschien moet het schouder-opmeet-onderzoek dan ook maar in het ziekenfonds.

 3. mIKe zegt op 6 januari 2004:

  Precies, jwl! De verhouding tussen taille en heup van de Waarheid (geloof het of niet, ook deze verhouding kent een ideaal getal) doet natuurlijk weinig ter zake. Het is van meer belang om te weten wie zij is dan hoe zij oogt.

  Toch koestert men vaak een heimelijke en volslagen irrationele hoop. Ik ben wat dat betreft geen uitzondering. Terwijl ik niettemin besef dat het begrip Schoonheid vele malen meer subjectief is dan Waarheid.

 4. Mijnheer Lijstje zegt op 6 januari 2004:

  Dames en Heren, beseft u wel dat mIKe niets zegt over of de schouder dan wel de taille 1,4 zou moeten zijn. Gelooft u mij maar, dat mIKe het niet goed gesnapt heeft. Deze man heeft meer de vorm van een peer! Dat verklaart de smachtende blikken, want wie heeft er nou geen zin in een sappige peer? Maar mIKe is wel een toffe peer.

  De enige manier om dit evt te ontkrachten is een foto mIKe! We willen een foto, een silhouet-foto is genoeg!

 5. Willem zegt op 6 januari 2004:

  Een happy end; gelukkig maar.

  Ik vind het opeens jammer dat mijn winterjas redelijk recht naar beneden afhangt en mijn verhouding verbergt.

  Was het maar vast zomer.

 6. Drs. J. zegt op 7 januari 2004:

  Ideale schouder-taille verhouding van 1,4 of niet. Een lelijke kop blijft een lelijke kop zeg ik altijd maar.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *