Krijgt U ook meer dan U verdient?

 1. Puck zegt op 4 maart 2004:

  Ja en nee.
  Ik werk me uit mijn naad voor mijn vrijwilligerswerk, zou niet meer kunnen doen als ik er goud geld voor betaald zou krijgen, ben ook de enige die dat werk kàn doen maar word intussen behandeld als een leuk fröbelend kleutertje. En krijg alleen een reiskostenvergoeding. Dat steekt wel eens.
  Daar staat tegenover dat ik op relationeel, vriendschappelijk en maatschappelijk gebied veel, véél meer krijg dan ik verdien.

 2. mies zegt op 4 maart 2004:

  Ja. Maar dat vind ik voor veel mensen opgaan. Vooral voor papierschuivers zoals ikzelf.

 3. maarten zegt op 4 maart 2004:

  Af en toe. Vandaag vind ik van wel, gister kreeg ik weer te weinig. Maar een leuk muziekje luisteren maakt een hoop goed.

 4. jnnk zegt op 4 maart 2004:

  Ik ben de laatste die het hardop zal zeggen, maar ik geloof oprecht dat ik op sommige vlakken minder krijg dan ik geef.

  Op andere vlakken probeer ik dit spel van geven en nemen keurig strak te laten verlopen. En dan krijg ik dus heel veel.

 5. Inge zegt op 4 maart 2004:

  Gemiddeld wel. Soms krijg ik meer dan ik verdien en soms verdien ik meer dan ik krijg. Maar het blijft wel zo’n beetje in verhouding geloof ik.

 6. bonsai zegt op 4 maart 2004:

  och mensen ,
  zolang je maar kunt geven!
  uiteindelijk ,
  krijg je toch terug wat je gaf!

 7. Sylvester zegt op 4 maart 2004:

  Ach, een baas is een baas en werknemer een werknemer. Welke werknemer krijgt nu wel wat ie verdiend…

 8. elfjetwaalfje zegt op 4 maart 2004:

  verdient sylvester ;-)

 9. elfjetwaalfje zegt op 4 maart 2004:

  Krijgt U ook meer dan U verdient?

  in alle bescheidenheid, ik denk van niet.
  tenzij je ‘krijgen’ ruimer ziet dan ontvangen en ‘verdienen’ ruimer dan het bedrag in euro dat aan het eind van de maand op je rekening wordt overgemaakt door je werkgever, die dan meteen vindt dat je te veel verdient in verhouding tot je werkprestaties.
  Nee, krijgen is not an issue en verdienen …
  200.000 klanten per dag, dat moet je verdienen. Dixit GB voor ze Carrefour werden.

 10. Pascal zegt op 4 maart 2004:

  onmogelijk.

 11. henk zegt op 5 maart 2004:

  Nee, maar ik ben met weinig tevreden.

 12. robtheblob zegt op 5 maart 2004:

  Dat hangt zo af van je zelf vindt dat je verdient. Dus dat ik vind dat ik minder krijg dan ik verdien, zegt zo weinig, daar ik ook zo bar weinig krijg. Maar misschien weet ik ook gewoon niet zo goed hoe het aan te nemen, dus of je het dan nog wel verdient..

  (Juist. Wat doet Mijnheer Lijstje zoal, tegenwoordig?)

 13. Mijnheer Lijstje zegt op 5 maart 2004:

  Leuk dat u het vraagt, robtheblob. Ik lees elke dag mIKe zijn weblog, maar soms is het te ingewikkeld voor mij.

  Verder ben ik net verhuisd en heb ik wekenlang verschillende gasten in mijn huis gehad. Die zijn net weer opgehoepeld dus nu heb ik weer tijd voor Mikzlog!

 14. jnnk zegt op 5 maart 2004:

  Waarom denken veel mensen meteen aan geld als het om verdienen gaat?

 15. Puck zegt op 5 maart 2004:

  > Dat verdient zo’n jongen toch niet?
  Heeft MT geen ‘generate rss’ functie..?

 16. Actiereactie zegt op 5 maart 2004:

  U kent mijn partner (zij vindt het jammer dat in het geschreven woord de toon mist waarmee ik soms spreek…).

 17. anneke zegt op 5 maart 2004:

  Veel meer. Maar ik verdien beter.

 18. mIKe zegt op 5 maart 2004:

  Net als jnnk verbaas ik me over het feit dat er bij verdienen vaak direkt aan geld gedacht wordt. In eerste instantie vroeg ik me af: “Krijgt U ook meer shit over U heen dan U verdient?” Deze vraag laat ik nu verder maar achterwege.

  Spreken wij dan echter toch over geld, en antwoordt U bevestigend op eerstgenoemde vraag, dan poneer ik hierbij de stelling dat U in dat geval ofwel last heeft van valse bescheidenheid ofwel de kantjes ervan af loopt.

  Zelf heb ik last van valse bescheidenheid. Zo onbescheiden wil ik dan wel weer zijn.

  Verder bedacht ik me het volgende. Als iedereen die ‘ja’ antwoordt zijn teveel (zij het geld, zij het iets anders) onder de ‘nee’-zeggers verdeelt, dan ziet de wereld er alweer een stuk zonniger uit. Bij deze dus het verzoek. U ziet, dit log gaat zelfs (maatschappelijk) onrecht te lijf. Voor een keertje, dan.

  Zo. En nu ga ik maar weer eens met m’n rss spelen.

 19. anneke zegt op 5 maart 2004:

  Ik had het, helaas, niet over geld hoor……

 20. Puck zegt op 5 maart 2004:

  @mIKe: Ik heb tweeledig gereageerd. Waar ik bovendien bij het eerste deel van mijn reactie nog niet eens over een zuiver financiele beloning sprak, maar vooral over erkenning voor inzet en arbeid.

  Aangaande rss: als u dan toch gaat spelen, gooit u dan eindelijk bartvandergriendt er ook bij?

 21. mIKe zegt op 5 maart 2004:

  @Puck: Geen kwaad woord over bart, maar hij levert dus helemaal geen rss pagina die ook nog eens netjes bijgewerkt wordt. Een kwaad woord over U evenmin natuurlijk.

 22. Dr.D zegt op 5 maart 2004:

  Neen.

  Ondankbaarheid is mijn deel…

 23. Puck zegt op 5 maart 2004:

  Neem me niet kwalijk.
  Iets met kijken en neuslengte. Die rss van Bart ziet er inderdaad niet uit.

 24. Robtheblob zegt op 6 maart 2004:

  welkom terug dan, Mijnheer Lijstje. Een warm welkom terug. Heeft u zich wel vermaakt met de gasten?

 25. Mijnheer Lijstje zegt op 6 maart 2004:

  Dank u, Robtheblob. Jazeker, ik heb me uitstekend vermaakt, en ik kreeg meer dan ik verdien: ze hebben een Monet-reproductie voor me geschilderd! De vorige keer hadden ze een Van Gogh schilderij nageschilderd. Ze zijn net zo mooi als de originelen. En verder heb ik weer heel veel geleerd en ben ik aan het nadenken gezet etc.

 26. robtheblob zegt op 7 maart 2004:

  ah.. kijk eens aan. Gasten die je repro’s schenken en je ook nog eens aan het denken zetten. U mag zich gelukkig prijzen.

 27. bicat zegt op 8 maart 2004:

  Geluk is een warm bad onder een trage klok, robtheblob.

 28. Mijnheer Lijstje zegt op 8 maart 2004:

  Ik prijs mezelf ook gelukkig, robtheblob, zeker! Het is eenzaam zo zonder de gasten. Dus nu zwelg ik in eenzaamheid. Wat een verschil, prijzen of zwelgen.

 29. wiro zegt op 8 maart 2004:

  neen, ik zorg dat ik genoeg doe om te verdienen wat ik krijg. soms iets meer.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *