U kent het verschil tussen een statische en een dynamische webpagina? Welnu, de eerste variant wordt rechtstreeks vanaf de webserver Uw browser ingeblazen, de tweede wordt on-the-fly opgebouwd, waarbij de verschillende stukjes meestal uit een database getrokken worden. U als lezer merkt er weinig van, maar de wereld achter de schermen is gans anders.

Sinds jaar en dag is dit log statisch, maar niet voor lang meer. Ondanks alles wat er te zeggen valt ten gunste van de tot nu toe gebezigde methode, besloot ik enige tijd geleden tot een harttransplantatie. De motor van mikzlog is inmiddels vervangen. Maar ik zie geen verschil, zegt U. Dat kan heel wel kloppen, daar Uw favoriete log momenteel bij maar liefst twee servers is ondergebracht. U kijkt naar de ene, en niet naar de andere.

Movable Type, laten we wel zijn, zo’n beetje de Microsoft onder de content-management systemen, zal mijn schrijfsels niet meer hoeven slikken. Ziet U ergens rechts op deze pagina een verwijzing naar genoemd systeem, dan weet U gelijk naar welke van de twee servers U kijkt. MT draait nog op de oude, zogezegd.

Het wachten is slechts op de DNS-server, die U naar het andere systeem zal leiden. Tja, was die maar net zo dynamisch als mikzlog nieuwe stijl. Of als ik.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 2 september 2004:

  mIKe, grijp je de wijzigingen onder de motorkap ook aan om de lay out te veranderen, ben gewoon nieuwsgierig.

  Het leek me zo leuk als je in navolging van Google ook wat spielerij aanbracht in je logo…

  Wat me bijzonder leuk leek, is als je logo je stemming weerspiegelt. Een blije mIKe en we hebben een blij logo. mIKe is door een auto afgesneden en we zien een grimmig logo.

  Dit is een Request For Change, zie maar wat je er mee doet :-)

 2. Willem zegt op 2 september 2004:

  Goed idee.

  Ik wil wel logo’s maken.

 3. elfjetwaalfje zegt op 2 september 2004:

  even sloeg de schrik mij om het hart.
  blijkt het over een cyberhart te gaan.
  oef, mIKe !

 4. mIKe zegt op 2 september 2004:

  Wat een idee, Mijnheer Lijstje! Hoogst origineel, maar niet haalbaar. Mijn stemming wisselt over het algemeen namelijk vaker dan dat ik update. En dus zou ik best wel eens blij kunnen zijn bij een grimmig logo. Dat zou natuurlijk grote verwarring geven, zo denk ik.

  Tenzij men er iets meeromvattends van maakt, zoals een ‘die jongen spoort niet’-logo. Die kan gewoon blijven staan, want dat ik niet helemaal spoor illustreert het volgende: op dit moment ben ik de twee logs synchroon aan het bijwerken. Plaatst U een reactie, dan kopieer ik die _met het handje_ in het andere log. En dat alles om de overgang vlekkeloos te laten verlopen. Iedere keer dat ik dat doe twijfel ik aan mijn geestelijk welzijn: ik lijk wel gek, denk ik dan, vanwaar al die moeite? Het is maar een simpel weblogje, for crying out loud.

  Het is maar goed dat het groepje lezers dat deze site frequenteert beperkt is.

  Overigens blijft de lay-out vooralsnog zo goed als gelijk. U mag het vreemd vinden, maar op de een of andere manier raak je er toch aan gehecht, en ik kon het niet over m’n hart verkrijgen om daar ook gelijk het mes in te zetten. Misschien later, ooit.

  Enfin. Genoeg geneuzeld.

 5. jnnk zegt op 2 september 2004:

  Wat betreft dat niet sporen… Ik zal dan ook maar oppassen met mijn toch al schaarse aantal reacties.

 6. Actiereactie zegt op 2 september 2004:

  Persoonlijk vind ik

 7. Actiereactie zegt op 2 september 2004:

  dat een mens

 8. Actiereactie zegt op 2 september 2004:

  nooit voldoende

 9. Actiereactie zegt op 2 september 2004:

  kan stilstaan

 10. Actiereactie zegt op 2 september 2004:

  bij zijn geestelijk welzijn.

 11. Mijnheer Lijstje zegt op 3 september 2004:

  Hey mIKe,

  Die DNS servers die staan overal over de wereld verspreid en synchroniseren als een olievlek dus je reacties uit China die komen nog wat langer binnen op je oude log terwijl ze in Nederland al binnenkomen op de nieuwe…

  Dat worden slapeloze nachten sjonge.

  Wil je anders dat we alles twee keer posten, eentje kan je dan laten staan en de andere moet je dan overhevelen. Zeg het maar, we willen je graag helpen.

 12. bonsai zegt op 3 september 2004:

  Ai, ai mIKe,
  eventjes dacht ik dat je verliefd was!
  Ook een soort hart transplantatie he!

 13. Inge zegt op 3 september 2004:

  Dus, uiteindelijk verandert er niets voor ons? Op de ene zinnetje na. En daar zoveel moeite voor doen. Bijzondere jongens, die loggers.

  (allez, en nu copy paste)

 14. Willem zegt op 3 september 2004:

  MT, nog.

  *wacht*

 15. bicat zegt op 5 september 2004:

  Maar achter de schermen, Inge….

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *