Het is heel eenvoudig om te zien wie er in een tweegesprek de boventoon voert. Daar is namelijk een truukje voor, zo las ik ergens. De dominantere persoon kijkt de ander in de ogen tijdens het spreken, en wendt de blik af als hij luistert. De ander doet dat ongemerkt precies andersom.

Met deze kennis gewapend ging ik onlangs in gesprek met mijn manager. Geen idee waar we het over hebben gehad, want ik was veel te druk bezig met het bepalen van de rangorde. Maar ik heb succes geboekt! Uiteindelijk keken we elkaar helemaal niet meer aan. Net zoals geboren leiders onderling dat doen.

  1. jan zegt op 14 september 2004:

    bij ons thuis kun je HOREN wie de boventoon voert

  2. Willem zegt op 14 september 2004:

    De andere mogelijkheid is om elkaar dood te staren en niets meer te zeggen.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *