Iemand vertelde mij ooit dat het gemoed er wel bij vaart wanneer er iets is om naar uit te kijken. Zonder plannen voor de toekomst kan de alledaagse ellende je zo af en toe bij de keel grijpen. Net als hoop doet voorpret leven.

Ik geloof daar wel in.

Ergens rond de komende jaarwisseling zal ik niet in het land maar ver weg zijn. Heel ver weg. Iets met een rugzak en een vliegtuig. Dit plan is zeer recentelijk beraamd, vandaar dat U zich wellicht de jubel kunt voorstellen die momenteel een uitweg zoekt. Ik wen aan het idee dat ik zelf heb bedacht.

Niet dat U daar verder iets mee kunt. Sterker nog, ik vraag me af of U zit te wachten op dergelijke non-info. “Hou toch Uw mond,” denkt U misschien, “aan Uw vakantieplannen heb ik geen boodschap.” Welnu, ik zal er verder ook niet meer over reppen, maar wellicht dat U zich dit stukje voor de geest haalt wanneer het over een maand of wat wel heel erg stil wordt alhier.

In ieder geval wil ik U nu alvast alle geluk wensen voor 2005. Het zou er tegen die tijd namelijk weleens bij in kunnen schieten. Het wensen, bedoel ik natuurlijk.

 1. Inge zegt op 29 september 2004:

  Dan dienen wij U bij deze alvast een zalig pasen te wensen.

  Voorpret. Er bestaat geen betere!

 2. stoethaspel zegt op 29 september 2004:

  Is uw boek (leestip voor weinig) al binnen? Heeft u dan mooi de tijd voor, zou ik denken. Ik hoop trouwens maar dat het boek wat voor u is en dat u zich niet enkel op mij verlaten heeft bij de keuze…

 3. mIKe zegt op 29 september 2004:

  @Inge: Tegen de tijd dat het Pasen wordt hoop ik weer terug te zijn, maar ik begrijp dat U dan gemist gaat worden?

  @stoethaspel: Oh, maar op dat boek heb ik niet hoeven wachten, mijn waarde. Toen ik U meldde dat ik het had aangeschaft, was ik net terug van een bezoekje aan de Slegte. Ik hou er van om een boek eerst even te besnuffelen, en dus las ik in de winkel naar aanleiding van Uw tip de achterkant en wat fragmenten alvorens het blijgemoed mee te nemen. Was ik er tegenaan gelopen zonder dat U er melding van had gemaakt, dan had ik het zeer waarschijnlijk ook afgerekend.

  Maar op de een of andere manier doet het extra deugd dit boek met U te kunnen associƫren. Het ligt nu thuis, klaar om gelezen te worden (eerst even genieten van de voorpret, natuurlijk).

 4. elfjetwaalfje zegt op 30 september 2004:

  ik kijk nu al uit naar je terugkomst, mIKe, en geniet inmiddels nog even van je alomtegenwoordigheid binnen de grenzen van deze rustgevende plek.
  valt dit uitkijken ook onder voorpret of is het een onafwendbaar schikken in een onzeker lot ?

 5. stoethaspel zegt op 30 september 2004:

  Voorwaar, ikzelf zal hem opnieuw ter hand nemen, opdat ik kind worde mag!

 6. Inge zegt op 30 september 2004:

  @ mIKe: Dat hoop ik.

 7. jan zegt op 30 september 2004:

  Uw vakantieplannen hebben voor mij inderdaad een laag interessegehalte. Immers ik mis het daarbij behorende gevoel van voorpret. Edoch, uw interessante vakantieverhalen geven mij nu al de daar weer bij behorende voorpret

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *