Twee onafhankelijke en voorzover mij bekend betrouwbare bronnen meldden mij dat hun reacties niet doorkomen in dit log. Wanneer zij hun commentaar proberen te plaatsen verdwijnt deze in het niets. U begrijpt, dit zit mij dwars. Niet in het minst omdat het mij een raadsel is. Zou wordpress misschien selectief zijn? Ik dacht het niet. Heb ik mezelf dan vergaloppeerd bij het programmeren van deze pagina? Lijkt me uitgesloten.

Tot nu toe ging ik er vanuit dat mikzlog bewaakt werd door een stuk of tien moedige, buitengewoon intelligente reactievoerders. Het idee dat er misschien wel duizenden lezers zijn die dit log tevergeefs van weldoordacht commentaar proberen te voorzien maakt zenuwachtig. En dan heb ik het nog niet eens over mijn schuldgevoel. De mooiste teksten zwerven op deze manier doelloos tot in lengte van dagen het internet rond, als ze al niet direkt in de shredder zijn beland. Mocht U last hebben van voornoemde problemen, wilt U dan zo goed zijn te reageren op dit stukje? Dan weet ik tenminste hoe groot de schade is.

 1. KatYo zegt op 16 november 2004:

  Ik weet eigenlijk niet of ik het al eerder geprobeerd heb, maar bij deze. Dus, als je dit leest: ik kom er door!
  (jakkes, lijkt dat stomme ge-sms op TMF wel als ik het zo schrijf)

 2. Puck zegt op 16 november 2004:

  > wilt U dan zo goed zijn te reageren op dit stukje?

  Ik vind u van een aandoenlijke onschuld. Ik moet een beetje huilen van mooiigheid, om deze suggestie.

  Hoe zit het met de duizenden die nu zeggen: ‘Ik ben er! Ik ben er!!’ – en die, dat roepende, als lemmingen in het zwarte reactiegat verdwijnen..?

 3. Actiereactie zegt op 16 november 2004:

  Sommige reacties zou ik ook blokkeren hoor, zonder verder excuus overigens.

 4. Pascal Digital zegt op 16 november 2004:

  tienduizenden zijn het er, Mik, tienduizenden!

 5. jnnk zegt op 16 november 2004:

  Is het een lek van vóór of van ná mijn laatste reactie?

  Kijk, dat weet ik dus niet. Ik herinner mij uw verwoed getechneut aan uw website. Misschien dat daar iets mis is gegaan. Heb ik daarna nog gereageerd? Het zou zomaar kunnen van niet.

  Bij deze een verwoede poging. De risico van de knikker om aan de ene, danwel aan de andere kant van de spijker te vallen. Virtuele eeuwigheid – een crash en gebrek aan backups daargelaten, wat zeg ik, uitgesloten – of de virtuele verdwijntruc.

 6. jnnk zegt op 16 november 2004:

  (En hoe zo een vraag het posten van een reactie spannender maakt.)

 7. maarten zegt op 16 november 2004:

  Hop!

  (Eindelijk een excuus om eens lekker inhoudsloos en simpel te reageren).

 8. Pollie zegt op 16 november 2004:

  Is goed hier kom ik!

 9. Willem zegt op 17 november 2004:

  En flurp!

 10. henk zegt op 17 november 2004:

  En wie zijn/haar reaktie niet terugvindt kan ook nog gewoon een mailtje sturen.

 11. Mijnheer Lijstje zegt op 18 november 2004:

  Die mIKe weet drommels goed waar het datalek zich bevindt, waar al die reacties blijven. En mIKe weet ook drommels goed dat ik ga reageren want liepen wij jaren geleden niet elke dag langs dat gigantische datalek???

  Elke dat tijdens ons wandelingetje in de pauze kwamen we er langs, langs die plek waar gigantische kabels, tientallen centimeters in doorsnee uit de grond staken, afgeknipt, zo leek het. We wisten zeker dat daar elke dag Terabytes aan gegevens uit weglekten.

  mIKe vertelde me dat die kabels verdwenen zijn tegenwoordig, maar dat geloof ik nu dus niet meer.

 12. Puck zegt op 18 november 2004:

  @Mijnheer Lijstje: tramtunnel?

 13. Mijnheer Lijstje zegt op 19 november 2004:

  @Puck: Ik kan en mag hier in dit stadium vanwege Wet Openbaarheid TramBestuur geen uitspraak over doen.

 14. Dimitri zegt op 30 november 2004:

  Je zou je kunnen voorstellen dat zeker percentage van de informatie op het internet verdwijnt door verdamping, zoals de capaciteit van een stuwmeer door dezelfde oorzaak vermindert. Of komt er alleen maar informatie bij?

 15. Verbal Jam zegt op 6 december 2004:

  Eens proberen of een achterstallige reactie er ook nog doorkomt.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *