Een goeie biografie laat U kennismaken met de mens achter een naam. Gesteld dat het doel van mijn schrijven is om U te laten zien wie ik ben, wat ontbreekt er dan nog? Volgens mij ben ik inmiddels eigenlijk wel klaar.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 8 juni 2005:

  Een foto mIKe, een foto.

 2. Liesan zegt op 8 juni 2005:

  ik weet niet waar te beginnen

 3. Actiereactie zegt op 8 juni 2005:

  Een goeie biograaf doet aan levensbeschrijving daarvan heeft U vast meer.
  Daarnaast dan wellicht:
  Een delen van Uw mening over, Uw ervaringen met, Uw gevoelens omtrent, Uw gedachten ten aanzien van, Uw ergenis met betrekking tot etc.
  Dit mag dan weer het meest triviale betreffen.
  U is er volgens mij nog lang niet, al was het alleen maar omdat U mij niet een persoon lijkt voor stilstand.

 4. cockie zegt op 8 juni 2005:

  Ik ben het met Actie eens. En een foto!!! :-)

 5. ijsbrand zegt op 8 juni 2005:

  U gaat er abusievelijk van uit dat de mens zichzelve kennen kan. Maar goed, uw weblog laten schrijven door een naaste die u wel helemaal doorheeft, is ook weer zoiets.

 6. maarten zegt op 8 juni 2005:

  Een biografie gaat meestal over iemand die iets gedaan heeft.

  Dus laat ons kennismaken met uw daden.

 7. Drs. J. zegt op 8 juni 2005:

  Bij voorkeur een ‘schattige’ foto; vergeet noch onderschat de twintigjarige meisjes onder Uw lezersschare!

 8. henk zegt op 9 juni 2005:

  Kom zeg, het meest elementaire ontbreekt nog! Waar en wanneer geboren, ouders, opleiding, werkervaring, andere ervaringen… Een biografie is eigenlijk net een wat leuker geschreven curriculum vitae.

 9. mIKe zegt op 9 juni 2005:

  Dat ik er nog lang niet ben betekent eigenlijk dat ik een slechte biograaf ben, of dat U mijn schrijven nog steeds niet zat bent. Of beide.

  Interessant vind ik wel wat een biografie nou eigenlijk goed maakt. Eerlijk gezegd ben ik zelf nauwelijks geïnteresseerd in droge feitjes, wanneer ik een biografie lees. Ik hoef niet per se te weten wat iemand gedaan heeft, eerder waarom. Helemaal knap is het als ik me uiteindelijk een voorstelling kan maken van wat iemand zou doen, als hij zich in een gegeven situatie bevindt.

  Wellicht ontbreekt er alhier wel degelijk wat achtergrond-informatie over mijzelf. En misschien heb ik altijd achterwege gelaten wat ik voor vanzelfsprekend hou. Daar moet ik eens over nadenken. Dan nog vraag ik me af: wilt U dit echt weten? En, is het noodzakelijk om mij te kunnen leren kennen?

  Tot nu toe ging ik ervan uit dat ook bijvoorbeeld de keuze van mijn onderwerpen mij karakteriseert. Indirect. Het feit dat ik niet altijd heel expliciet ben kan ik niet explicieter zeggen dan op deze manier. Anderzijds ben ik misschien inderdaad te zuinig met meningen, ergernissen en gevoelens. Gek. Terwijl sommige stukjes mij dus absoluut niet in de kouwe kleren zitten.

  Enne, als U een foto wilt dan moet U die zelf maar maken! U bent welkom om langs te komen (doch niet allemaal tegelijk). Er zijn ongetwijfeld lezers die het beeld in hun hoofd niet willen vervangen voor wat voor een foto dan ook. Daar dient natuurlijk rekening mee gehouden te worden.

 10. stoethaspel zegt op 9 juni 2005:

  Het echt pijnlijke ontbrak nog altijd hier op mikz. uw stukjes tot me nemend kan ik me niet voorstellen dat uw biograaf genoegen zou kunnen nemen met een door u veronderstelde afwezigheid van pijnlijke zaken. Maar weet u, ook de biografen worden niet zelden voorgelogen, al dan niet door hen zelf.

 11. mIKe zegt op 9 juni 2005:

  @stoethaspel: Zeer, zeer juist, mijn waarde. Pure zelfbescherming, natuurlijk. Er zijn zeker zaken die ik hier niet kwijt durf, maar die toch vrij essentieel zijn. Het internet is me daar te link voor. Onder vier ogen maakt zoiets meer kans om besproken te worden.

 12. Willem zegt op 9 juni 2005:

  AHA!!

 13. Willem zegt op 9 juni 2005:

  Het ontbreken van een About pagina heb ik altijd opvallend gevonden. Het Mysterie Mike.

  Daarentegen heb ik zelf wel een about pagina, en nog vinden bepaalde mensen mij een mysterie.

 14. Actiereactie zegt op 9 juni 2005:

  “U bent welkom om langs te komen.”

  Hoe attent, laat ik morgen nog een gaatje hebben, koffie met melk zonder suiker, als U het ook schikt.

 15. Willem zegt op 9 juni 2005:

  Morgen kan hij niet.

 16. stoethaspel zegt op 9 juni 2005:

  Ik gun u ten volste uw geheimen, heer miKe, hoewel ik het grappig vind dat uitgerekend AR nu uw portret wenst vast te leggen. Ik heb trouwens ooit eens een gerucht gehoord dat u niet zo van de vier ogen bent, al dan niet figuurlijk gesproken.

 17. mIKe zegt op 9 juni 2005:

  @Actiereactie: Morgen ben ik helaas daadwerkelijk verhinderd, mijn waarde. De koffie houdt U dus tegoed, ofschoon ik niet had verwacht dat er überhaupt iemand zou ingaan op de uitnodiging. Zeker U niet. Maar U bent alleszins welkom. Zeker U.

  @stoethaspel: Ach, echte geheimen heb ik nou ook weer niet. Het is meer dat ik mijn ziel niet volledig open en bloot op internet leg, om te voorkomen dat er iemand op stampen gaat. Ik bedoel, mijn ziel ligt er wel, maar niet open en bloot.

  > .. dat uitgerekend AR nu uw portret wenst vast te leggen.
  U twijfelt toch zeker niet aan haar fotografisch talent?

  Spannend wel, dat er geruchten over mij de ronde doen.

 18. stoethaspel zegt op 10 juni 2005:

  Twijfelen aan AR’s fotografisch talent? Welnee. Het zijn juist vaak de al dan niet goede fotografen die zelf niet op de foto willen. Ik wist alleen nog niet dat AR zichzelf zo zag.

 19. mIKe zegt op 10 juni 2005:

  @stoethaspel: Uw reaktie roept duizend vragen op, maar daar kan ik mee leven. Net als met het ontbreken van een foto van U, Actiereactie of om het even wie. Zelf ben ik nogal gesteld op het beeld dat ik van U heb, en daar zal een foto niets aan toevoegen.

  Dat staat echter los van de vier ogen. Daar ben ik in zekere zin juist weer wel van. Het is dan ook niet zo dat ik U nooit zou willen zien of spreken. Maar ik hoef U niet boven mijn bed.

 20. stoethaspel zegt op 10 juni 2005:

  Ik gun u uw nachtrust dan ook van harte. Zelf heb ik een spiegel boven mijn bed hangen, voor die nachten waarin ik plotsklaps wakker schrik en in een identiteitscrisis de blik naar boven, naar de goden richt. Mijn eigen verdwaasde hoofd daar te zien brengt mijn bestaan dan altijd weer terug tot de juiste proporties. Daar kan geen biograaf tegenop.

 21. Actiereactie zegt op 10 juni 2005:

  @Stoethaspel
  AR zelf ook niet maar ze wil nog wel eens een update missen…

 22. Actiereactie zegt op 12 juni 2005:

  @Mike
  Wanneer wij nu beloven niet te stampen (ok, ok, wellicht wat fijn schoonveegwerk van de schoenen)?
  De volgende keer dat ik in Gouda ben zal ik een spontaan zijn… houdt U ook zo van spontaan? (Dat U begrijpt hoe reëel de dreiging is…)
  Overigens toch zeker zonder camera.

 23. Actiereactie zegt op 12 juni 2005:

  Hé daar ging een s-je verloren…

 24. mIKe zegt op 13 juni 2005:

  @Actiereactie: De juiste verstaander heeft er volgens mij geen enkele moeite mee om mijn ziel alhier te lezen. En ik had eigenlijk niet echt het idee dat U in dit opzicht slechthorend bent. Ook Uw voetenwerk mag er zijn.

  Ik woon niet naast Uw deur, vandaar dat ik de spontane dreiging enigszins durf te relativeren. Niettemin staat de koffie klaar, en desgewenst kan ik U op een fijne stadswandeling trakteren. Het stelt in ieder geval wel gerust dat U Uw camera thuis laat. Ik ben een slecht poseur.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *