Er bestaan meisjes van twintig die het woord ‘schattig’ in de mond durven nemen wanneer ze aan mij refereren. Hoewel daarmee misschien alles meteen al is gezegd, wil ik het er toch even over hebben. Uitstraling is waar ik op doel. En de mijne in het bijzonder.

Sommige mensen zien er tien jaar ouder uit dan dat ze in werkelijkheid zijn. Hun verschijning boezemt ontzag in. Al doen ze hun mond niet open, toch luister je. Ik vrees dat ik zelf van een dergelijk geluk niet mag spreken.

U hoort mij hier verder niet over klagen, hoor. Anders dan wat ik vroeger dacht, straal ook ik blijkbaar wel iets uit. Iets herkenbaars wellicht. Iemand noemde het onlangs ‘rust’. Dat is me overigens wel eens meer gezegd. Het kan echter net zo goed dat tikje onzekerheid zijn dat U zelf ook heeft, maar misschien beter weet te verbergen. Ik doe geen moeite.

Even handig is dit natuurlijk niet altijd. In een omgeving waar je jezelf moet verkopen, neem bijvoorbeeld het bedrijfsleven, is het vanzelfsprekend een pre wanneer je autoriteit uitstraalt. Ik ben dus niet zo’n verkoper. En aan twintigjarige meisjes hoef ik in die zin niets kwijt. Gelukkig zijn er dan ook exemplaren genoeg die mij niet schattig vinden.

 1. Actiereactie zegt op 8 juni 2005:

  De beperkte woordenschat van twintigjarige meisjes… zo schattig.

 2. Mijnheer Lijstje zegt op 9 juni 2005:

  mIKe heb je dat van horen zeggen, dat ze dat over je zeiden, of zeiden ze het tegen jou persoonlijk?

 3. mIKe zegt op 9 juni 2005:

  Van horen zeggen, Mijnheer Lijstje. Maar wel uit zeer betrouwbare bron. Toen ik ze nadien nog eens zag, wist ik uit hun houding op te maken dat het nog waar was ook.

 4. Mijnheer Lijstje zegt op 11 juni 2005:

  Vond je hun ook schattig?

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *