De site met de titel mikzlog oogt niet bijster spectaculair en is dat ook. Wat de maker in hemelsnaam bezielt om zijn energie te steken in iets waar de wereld niet op wacht zal wel altijd een vraag zonder antwoord blijven. Doch laten wij niet te hard van stapel lopen en beginnen bij het begin.

Waar gaat het over? Daar kunnen we kort over zijn. Nergens over.

In de vorm van stukjes die niet groot genoeg zijn om echt iets substantieels te kunnen bevatten worden min of meer persoonlijke niemendalletjes afgewisseld met pretentieuze quatsch. Als de schrijver niet in herhalingen vervalt, dan verstopt hij zich. Expliciet is hij zelden. Men mag hopen dat de auteur in werkelijkheid niet zo klootloos is als zijn teksten.

Ondanks of misschien dankzij zijn gereserveerdheid weet hij zijn frustraties nauwelijks te verbergen. In het continue gevecht met zichzelf lijkt al wat hij verzwijgt juist extra hard door te klinken. Soms kost het de lezer moeite om niet, uit medelijden, te reageren.

Alle nietszeggendheid wordt verpakt in uitgekauwde stijlfiguren en morsdode archaïsmen. Het maakt de aanblik des te treuriger. Mocht U het mij vragen, dan is deze site te mijden. U kunt Uw kostbare tijd zonder twijfel beter besteden. Wellicht dat dan ook de auteur Uw goede voorbeeld volgt.

 1. jnnk zegt op 17 augustus 2005:

  U probeert het weer?

  http://mikz.net/log/2005/06/30/een-spelletje/

 2. mIKe zegt op 17 augustus 2005:

  > Als de schrijver niet in herhalingen vervalt ..

 3. Actiereactie zegt op 17 augustus 2005:

  Tja, mijn Waarde maar wat zegt U hiermee over Uw bezoekers en dan met name over die, die Uw log nog kunnen waarderen ook en dus niet in de sleur van het klikken zo nu en dan toevallig eens aandoen om te zien of er nog een geil linkje te vinden is?
  Welnu?

 4. Puck zegt op 17 augustus 2005:

  > om te zien of er nog een geil linkje te vinden is?

  Tsk.
  Dat wordt een jaar ouder en laat meteen alle remmingen varen.

 5. mIKe zegt op 17 augustus 2005:

  @Actiereactie: Bewonderenswaardig. Dat zijn ze. Mits ze er natuurlijk geen plezier in scheppen om mij mezelf in de knoop te zien schrijven.

  > en laat meteen alle remmingen varen

  Geeft niks. Overkomt mij ook wel eens als ze een jaar ouder wordt.

 6. Sas zegt op 17 augustus 2005:

  Wilt u bevestiging, een schop onder den kont of geexcuseerd worden?

 7. Willem zegt op 18 augustus 2005:

  Een als excuses dienende kontschop-bevestiging.

 8. mIKe zegt op 18 augustus 2005:

  @Sas: Laten we zeggen dat dit stukje puur retorisch was.

 9. Sas zegt op 18 augustus 2005:

  @Willem: :)
  @Mike: u kunt de bovenstaande reactie dan ook in die zin opvatten.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *