Per minuut verlies ik (net als U) 30.000 tot 40.000 dode huidcellen. Gelukkig worden er door mijn epidermis even hard weer nieuwe aangemaakt, maar het blijft natuurlijk een ontzagwekkend groot getal.

huid
 

Okee, nu even iets anders. In 1967 bepaalde de sociaal psycholoog Stanley Milgram op experimentele wijze dat er ongeveer 6 stappen nodig zijn om via via van de ene persoon bij de andere te komen. Met andere woorden, ik ken iemand persoonlijk die iemand kent die iemand kent die iemand kent die U persoonlijk kent.

Op indirecte wijze heb ik U dus welzeker eens de hand geschud, en het moet eigenlijk wel heel gek gelopen zijn als er zich niet één of twee deeltjes, van die berg huidcellen die ik afstoot, op Uw knuisten bevinden. Zo gemakkelijk komt U dus niet van mij af, wil ik maar zeggen.

 1. maria zegt op 25 oktober 2005:

  Aardig idee, zo zou je een mooie verzameling huidcellen op je hand hebben en het heeft een relatie met ‘walging’. Maar ga je even niet voorbij aan de factoren tijd en handen reingen(door water zeep en slijtage)?

 2. bjorn zegt op 25 oktober 2005:

  met andere woorden :
  U zit uw lezers op de huid, en bij sommigen kruipt u er misschien zelfs (sporadisch, voor een korte wijle) in…

 3. Lennard zegt op 25 oktober 2005:

  Ze zouden eens moeten uitrekenen hoe dat met lucht zit. In wiens longen heeft die lucht in mijn longen allemaal wel niet gezeten?

 4. bjorn zegt op 25 oktober 2005:

  zo wordt het pas echt leuk !
  Combineer dat ook nog even met watermoleculen uit ons lichaam, die natuurlijk verdampen (voor of na overlijden).
  Dan krijgen we niet alleen het momentane wereldwijde huidcelnetwerk waar Heer mIKe ons op wijst, maar misschien wel een netwerk dat alle mensen op alle plaatsen in alle tijden overspant.

  Zo gezien zijn mensen die denken dat ze, ik zeg maar wat, Napoleon zijn nog zo gek niet : er zal wel een (heel klein) stukje van waar zijn.

 5. maria zegt op 25 oktober 2005:

  @Lennard; Ik vraag mij dat in een tram ook wel eens af, er zijn mensen die het al vies vinden om met heun hoofd tegen het raam te leunen in het kader van: Je weet maar nooit wie er nét gezeten heeft. Die mensen bedenken niet dat er in hun luchtwegen misschien wel lucht en damp zit die van een ander komt. Hoe voller de tram hoe meer uitwisseling.
  Misschien maar goed ook, dan ging er niemand meer met de tram, of alleen met mondkapje.

 6. Willem zegt op 26 oktober 2005:

  Het werkt alleen bij Kevin Bacon.

 7. Leez zegt op 27 oktober 2005:

  Zo heb ik eens 24 uur lang gedacht aan het feit dat de lucht die ik inadem voor een groot deel zou kunnen bestaan uit andermans scheten.

 8. wiro zegt op 30 oktober 2005:

  *krabt even nadrukkelijk aan edele delen*

 9. Puck zegt op 4 november 2005:

  @Willem: LOL

  > Zo gemakkelijk komt U dus niet van mij af, wil ik maar zeggen.

  Op de een of andere manier vind ik dat een geruststellende gedachte.
  In uw geval, dat is.

 10. Willem zegt op 5 november 2005:

  Gelukkig, iemand die me begrijpt.

 11. Yuri Maanzand zegt op 6 november 2005:

  Ik heb nooit geweten dat er een Erector Pili in mijn Epidermis zat.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *