Vandaag ben ik zo vrolijk dat ik nauwelijks in staat ben iets zinnigs te schrijven. Maak van dat nauwelijks trouwens maar niet. Diepzinnig en vrolijk, dat bijt elkaar natuurlijk. De avond van gisteren is daarop een memorabele uitzondering, en tevens de oorzaak van de gebakken peren die ik U nu offreer.

Desalniettemin voorvoel ik een eruptie van hersensplijtend proza, misschien juist wel aangewakkerd door die glimlach, hetgeen het vermoeden doet rijzen dat denken uiteindelijk toch niet zonder vrolijkheid kan.

 1. Sas zegt op 28 april 2006:

  Vrolijk is goed :)

 2. mIKe zegt op 28 april 2006:

  Zeker! Overigens, toen ik in alle impulsiviteit bovenstaand stukje eruit knalde was ik mij niet bewust van de ogenschijnlijke kromheid van de tweede zin. Ik moest ‘m zojuist zelf drie keer overlezen.

  Beter zwijge ik verder vandaag. Vrolijk zijn is genoeg :-)

 3. cockie zegt op 28 april 2006:

  Je bent verliefd.

 4. n. zegt op 28 april 2006:

  Joepie! Volgens mij bent u ergens doorheen! Die wetenschap, al die theorie… Kom nu maar op met die vrolijke praktijk. Het is niet voor niets lente :)

 5. Dr.D zegt op 28 april 2006:

  Ach, wat omhoog gaat,
  komt ook weer naar beneden…

 6. sarah zegt op 28 april 2006:

  Je titel is goed. Zinnig is niet noodzakelijk diepzinnig.

 7. Wil zegt op 28 april 2006:

  “Desalniettemin”

  DESALNIETTEMIN?!

  Gut.

  Laat dat proza maar zitten.

  Eerst woordjes leren.

 8. O. zegt op 29 april 2006:

  Vasthouden dit! -en weer loslaten, natuurlijk, ook, maar vooral: vasthouden!

 9. CasaSpider zegt op 29 april 2006:

  “Wat een vrouw niet kan doen”
  Vrij naar De Dijk… ;-)

 10. jnnk zegt op 29 april 2006:

  Gebakken peren hebben zelden iets met vrolijkheid van doen. Vandaar dat ik niet geloof dat u zulke peren schrijft en wij over dat soort lezen.

  Iets anders is dat ik begin te denken dat u een lach wel eens denkt te moeten verantwoorden. Hou daar mee op, wil je.

 11. Zezunja zegt op 30 april 2006:

  Ik ben er erg voor dat mensen variƫren met gebakken peren.

 12. Wil zegt op 30 april 2006:

  De vruchten van het werk moet je sowieso niet verwarmen, peren of niet.

 13. jwl zegt op 1 mei 2006:

  U loopt op klaarlichte dag met een lantaarn op de markt?

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *