Het komt wel eens voor dat ik zomaar opeens benieuwd ben naar Uw blootje. Geen idee waar het vandaan komt, die nieuwsgierigheid, en ik weet eigenlijk ook niet of het erg is. Vaak verdwijnt het gevoel weer even snel als dat het kwam. Soms, daarentegen, niet.

Het is eigenlijk heel merkwaardig, want stiekem geniet ik van mijn eigen onwetendheid. Als U zich in mijn bijzijn van Uw kleding zou ontdoen, dan neemt U tegelijkertijd mijn nieuwsgierigheid weg. Wil ik dat? Ja en nee, respectievelijk. Een dilemma.

Aan U de vraag: is er een oplossing denkbaar die bevredigt?

 1. Sas zegt op 17 mei 2006:

  Invullen, projecteren, fantaseren zo U wilt.

 2. maarten zegt op 17 mei 2006:

  ‘Volmaaktheid en werkelijkheid houden zich zelden of nooit bij elkaar op en als ze het doen, dan is het niet voor lang. Ze verwoesten elkaar.
  Het ideaal, zelfs de ideale ruimte, zal altijd een prikkel zijn voor het werk, voor het verlangen om van een ideaal werkelijkheid te maken. Zodra het werkelijkheid is, is het ideaal ook ideaal af.’

  (Connie Palmen, de Vriendschap).

  Misschien niet helemaal wat u bedoelt, maar aan dit citaat moest ik denken.

 3. Rose zegt op 17 mei 2006:

  Een gulden middenweg? Probeer het eens door van ieder een tekening en/of een omschrijving te maken. Een inbeelding, hoe je denkt/verwacht dat ieder van wie je het wilt weten eruit ziet. Vervolgens vraag je simpelweg of het klopt. Een volledige ‘ja’ zal zelden gegeven worden, een volledige ‘nee’ wekt weer nieuwe nieuwsgierigheid op, en een ‘nou… ongeveer’ laat ook nog genoeg te raden over.

  Het is maar een ideetje, natuurlijk.

 4. henk zegt op 18 mei 2006:

  Ik hang bloot in het Clarien van Hartenmuseum.

  http://www.irtc.org/ftp/pub/stills/2004-12-31/hlmuseum.jpg

  Artistiek verantwoord, dus. Dat dan weer wel. Maakt dat iets duidelijk?

 5. Actiereactie zegt op 18 mei 2006:

  Ach mijn waarde er is een grens bij de schoonheid die de mens verdragen kan…

 6. Inge zegt op 18 mei 2006:

  Naakte neocortici. Jakkes. Maar goed: over smaken en kleuren…

 7. Ziekmond Vriend zegt op 18 mei 2006:

  Er lijkt mij geen oplossing denkbaar.

 8. SiteWings zegt op 18 mei 2006:

  Wij vliegen altijd bloot!
  Morgen ligt je “hamertje tik” in ons nest. Met een link naar iets bloots waar op getikt wordt.
  Nieuwsgierig? Vlieg eens langs http://hier.is/vansitenaarsite en zie aan welk Jeugdsentiment je gekoppeld wordt.

 9. mIKe zegt op 19 mei 2006:

  @Rose: Ik vind het een prachtidee! :-)

  @Inge: Fijn dat U het woord naakt in de mond neemt. De tentoonstelling De Naakte Waarheid (in het Haags gemeentemuseum), waar ik onlangs was, opende mij eens te meer de ogen voor het onderscheid: het verschil tussen bloot en naakt. Het laatste is de gestileerde vorm van het eerste. Naakt is goddelijk, bloot menselijk.

  Naakt heeft iets ongenaakbaars, bloot iets kwetsbaars.

  Eerlijk gezegd vind ik dat erg mooi, het kwetsbare. Het is dan ook niet zo dat ik Uw blootje niet wil zien omdat ik denk dat het tegenvalt. Ik ben niet zo gefixeerd op het ideaal, of bang om dat te verliezen, zoals in het citaat van maarten. Wat het dan wel is? Misschien wel zoiets als een steengoed, maar nog ongelezen boek. U heeft er vast ook wel een paar van in de kast staan.

 10. karin zegt op 19 mei 2006:

  En soms denk ik dan (want ik heb dat gek genoeg ook) het vlees is waarschijnlijk minder aantrekkelijk zonder kledij. :-)

 11. SiteWings zegt op 21 mei 2006:

  Ben je er al uit. Bloot of bedekt?
  Bedankt voor het gebruik van je artikelen op http://hier.is/vansitenaarsite
  Bezoekers kunnen bij ons op je log stemmen.
  Succes en groetjes

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *