Kunst is sublimatie, zegt Freud. Ieder kunstwerk is om die reden ook iets heel persoonlijks. Niemand anders dan de maker had hetzelfde kunnen doen. Met dit in het achterhoofd werpe men een blik op een doek van Jackson Pollock. Of beter nog, U maakt zelf zoiets. Geen kwaad woord over Pollock, hoor, maar waarom hangt een schilderij van hem wél in een museum, en een screenshot van U niet?

 1. cockie zegt op 23 augustus 2006:

  Oh, dat was heerlijk om te doen!

 2. AnamCara zegt op 23 augustus 2006:

  De mijne begon zelfs een beetje op een Miró te lijken… Ik heb talent! Ik voel het, dat dénk ik tenminste… ;-)

 3. KatYo zegt op 23 augustus 2006:

  Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het werk van de heer Pollock niet ken.. Maar mijn eigen internet-kunst zag er niet echt uit als een plaatje.

 4. Actiereactie zegt op 24 augustus 2006:

  Kleuren zonder kleuren is het toch net niet helemaal…

 5. cockie zegt op 24 augustus 2006:

  Eén klik op de muis en daar zijn uw kleuren.

 6. Actiereactie zegt op 24 augustus 2006:

  Ik heb geen muis toch…
  Oh gunst, kijk dan ik ben wel degelijk een kunstenaar, met de nodige begeleiding.. dat dan weer wel.

 7. Willem zegt op 24 augustus 2006:

  Suggereert U dat Pollock niet speciaal genoeg is voor een mesum?

  Suggereert U dat:

  The moon woman

  van hetzelfde niveau is als gekladder met een flash filmpje?

  Pollock ontwerpt gewoon beter, heer Mike! Kunst is ontwerpen. De kunst van het ontwerpen ligt aan de grondslag van het ontwerp van uw kunst.

  Ontwerpen van wat, Mijnheer Wil? vraagt u dan. Welzeker, het onwerpen van een gevoel, mijn Weledelgestelde Heldere man!

 8. Willem zegt op 24 augustus 2006:

  Waar is die Lijst van een kerel trouwens? Zijn verhulde identiteit droeg nog tot voor kort bij aan het versterken van het magisch-philosophisch-realisme van dit log.

 9. Willem zegt op 24 augustus 2006:

  Mesum?

  Ik bedoel natuurlijk: “museum”, niet Het Middelste.

 10. mIKe zegt op 24 augustus 2006:

  @Willem: Zoals ik als zei, geen kwaad woord over Pollock. Natuurlijk chargeer ik het een en ander. Niettemin heb ik ook wel eens een blik op een doek van Pollock geworpen, waarop hij dat zelf ook had gedaan. Een blik verf, wel te verstaan.

  Dat soort Action Painting, waar Pollock aka Jack the Dripper een patent op lijkt te hebben, doet me wel eens afvragen in hoeverre er werkelijk sprake is van sublimatie. Misschien moeten we wat dit betreft echter niet aan Pollock twijfelen, maar aan Freud. Kunst is meer (maar wat?). “Gevoel ontwerpen” staat overigens eveneens lijnrecht tegenover het idee van sublimatie, denk ik.

  Hoe dan ook, ik vond het gewoon wel een geinig linkje, dat met het flash filmpje, vandaar dat ik het plaatste. Maar aangezien ik niet zo’n linkdumper ben, moest er zonodig weer wat vaag geneuzel omheen :-)

  > Mesum?

  Ongetwijfeld Freudiaans, deze verspreking.

 11. maxentia zegt op 24 augustus 2006:

  Jullie maken er allemaal nodeloos veel woorden aan vuil. Denk! Doe! Voel! Schilder! Dans! Brei voor mijn part

 12. Mijnheer Lijstje zegt op 24 augustus 2006:

  Leuk dat je aan me denkt, Willem. Ik ga er tenminste vanuit dat je mij bedoelt….

  Vergeet die Freud… Jung is veel interessanter.

 13. mIKe zegt op 25 augustus 2006:

  @maxentia: Op mijn slechtste momenten – en vandaag heb ik er toevallig zo een – denk ik wel eens dat denken inderdaad niet meer is dan woorden vuil maken. Zelfwalg en breizin streden vanochtend om voorrang, na een van slaap verstoken nacht.

 14. maarten zegt op 26 augustus 2006:

  Vermoedelijk doet meneer Pollock op een betere manier aan marketing, vandaar dat hij het museum haalt.

 15. karin zegt op 27 augustus 2006:

  Internet therapie. Ontspannend.

 16. Hunnen zegt op 7 maart 2007:

  en nogmaals.. hoeveel weesgegroetjes en Onze Vaders zal het moeten zijn?

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *