Zonder enige twijfel is minstens één Uwer wenkbrauwen zojuist de hoogte in geschoten. Soortgelijks gebeurde mij gisteren toen mikzlog plat ging als gevolg van een Denial of Service attack. Irriteerde ik me al mateloos aan de immer groeiende hoeveelheid commentspam, die ik dagelijks met het handje verwijderde, laatstgenoemd akkefietje deed mij uiteindelijk dan toch besluiten tot drastische maatregelen: een upgrade van dit log, of eigenlijk van de motor die eronder draait, het onvolprezen wordpress. De gaten in mikzlog zijn momenteel gedicht, doch dit ten koste van de U zo vertrouwde lay-out.

Komt ie ooit nog terug, die fijne lay-out? Misschien. In de tussentijd kunt U voor Uzelf eens zien of inhoud nu wel of niet los van vorm staat. Ik raad U aan alle door U gelezen teksten opnieuw tot U te nemen, en Uzelf de vraag te stellen of U mij op dit moment anders ervaart. How’s that for authenticity? Het geeft mij in ieder geval de tijd om de her en der verspreide scherven bijeen te vegen.

 1. Sas zegt op 13 december 2006:

  Oh dat is wennen… Er staan ineens dingen voor mijn netvlies te springendringen die ik anders niet zie. Heeft U overigens ook een Preview bij dit vehikel?

 2. mIKe zegt op 13 december 2006:

  Tja, dit vehikel is eigenlijk de mijne niet, zoals U ongetwijfeld al heeft gezien. Ik heb het geleend van Scott Wallick, en het zou zomaar kunnen gebeuren dat mikzlog binnenkort weer van een andere lay-out is voorzien. Ik ga er zelf mee aan de slag. Let U niet op de vele missers in de huidige opzet. Persoonlijk vond ik de pop-up comments wel wat hebben, evenals de preview. Nu ontbreekt dat. Qua lettertype weet ik het nog niet. Dit vind ik ook wel weer aardig. Enfin, het laatste woord is er nog niet over gezegd.

  Mocht U wensen hebben dan hoor ik het wel :-)

 3. maarten zegt op 13 december 2006:

  Een geschreefde letter, dat maakt u nog iets formeler. Als schermlezer zou ik een voor een schreefloze letter gaan.

 4. jwl zegt op 13 december 2006:

  Ik vind dit een erg mooie lay-out. Ik houd ook erg van afwisseling, dus eerlijk gezegd vond ik dat mikzlog wel toe was aan wat nieuws. Maar wat u ook beslist, het gaat me uiteindelijk om de tekst. U moet het wel erg bont maken qua lay-out wil ik hier niet meer komen.

 5. Actiereactie zegt op 13 december 2006:

  Och U keuze is in ieder geval niet slecht er zit me daar een boel lelijk tussen zeg.
  Ik heb onlangs wordpress aan mijn site laten snuffelen, zelfs een database aangelegd (dit moet even geschreven worden natuurlijk, ik bedoel wat a small step is for mankind is a giant leap for me) begrijp ik nu van U dat dit geen goede keuze is geweest?
  U kunt gerust zijn overigens het is nog lang niet zover dat ik er ook iets mee ga doen, mijn hart lucht ik nimmer in andermans huis tenzij die andere dan in ieder geval heel eigen is.

 6. maria zegt op 13 december 2006:

  ik ervaar u nu anders.

  Maar misschien bent u wel meer als de letters hierboven dan als de vorige bruinbeige.

  Dat hier in het commentaarvak dan weer verdana(toch?) staat verwart iets, dat ‘mag’. Overigens voor mij een type dat zwerft tussen ‘fijn’ en ‘vertrouwd’.

  Ik volg met vertrouwen uw experimenten.

 7. O. zegt op 13 december 2006:

  Op uw aanraden heb ik al uw postjes nog eens herlezen.

  Dat was schrikken.

  Ik heb u in een beige/geel verleden leren kennen als een man die de nuance zoekt, maar in deze nieuwe layout staan sommige van uw uitspraken er opeens wel érg zwart/wit…

 8. Liesan zegt op 14 december 2006:

  Ja

  Inhoud staat in dezen los van de vorm

 9. mIKe zegt op 14 december 2006:

  > begrijp ik nu van U dat dit geen goede keuze is geweest?

  Geen idee. Op zich oogt het best goed, maar ik heb er lang niet zo uitgebreid over nagedacht als destijds over mijn (zelfgefabriceerde) beige behang. Ergens twijfel ik, maar ik weet niet goed waarom (over nuance zoeken gesproken). Wat de upgrade achter de schermen betreft ben ik overigens zéér tevreden, en vooral dat laatste feit drukt de twijfel een beetje weg.

  Het is een parabel voor mijn persoonlijk leven momenteel, dit al. Zelf ben ik sinds een half jaar ook nogal ontheemd – ik wissel van woonplek als een kameleon van kleur -, en mijn hoop is dat ik mijzelf blijf, zoniet word.

 10. n. zegt op 14 december 2006:

  Wat u schreef vind ik zonder schreef beter overkomen dan met. Het zou niet uit mogen maken, maar dat doet het tóch een beetje, geloof ik.

  Maar tussen de scherven heeft u wellicht wel iets anders aan uw hoofd dan schreven.

  En wat u schrijft, blijf ik sowieso lezen. Schreef of -loos.

 11. Wil zegt op 14 december 2006:

  Nou.
  Verrassing.

  Ik upgradete WP ook laatst, maar dat had geen gevolgen voor mijn layout. Wat maakte de Uwe foetsie?

  Bad Behaviour, zie ik. Een goed idee. Werkt het ook goed in de praktijk? Spam automatisch verwijderen is goed, maar beter is om het helemaal niet binnen te laten, vanzelfsprekend.

  En uiterlijk staat volkomen los van het innerlijk des logs.

 12. jnnk zegt op 15 december 2006:

  Dat we in het commentaarformulier wel onthouden zijn, dat vind ik mooi.

  Twee wenkbrauwen hier, in elk geval.

  Ik meen me een vorige verandering te herinneren en ik raakte zo gewend aan het bruin, dat mij eerst ook mijn wenkbrauwen deed bewegen.

  Iets van kleur zou ik graag zien. Ik sluit me verder aan bij de laatste zin van jwl. En die van n.

  Veel van uw stukjes herlas ik in een eerdere fase. Omdat ik ze nu ken – niet uit het hoofd, maar wel herken bij herlezen – vermoed ik dat ik u daarin ook nog steeds zal herkennen.

 13. mIKe zegt op 15 december 2006:

  Om scheve gezichten te voorkomen, heb ik zojuist toch even de schreven verwijderd. Kijken hoe dát is.

  @Wil: Mijn vorig log draaide op WP 1.2, dat wil zeggen: zonder templates. Daarnaast had ik zelf nogal wat aangepast in de WP-code, zodat de lay-out niet meer zo makkelijk mee te nemen is. Enfin.

 14. Verbal Jam zegt op 15 december 2006:

  Het gerucht gaat dat vooral blogs in bruin en beige worden aangevallen. En die met schreefletters of comic sans natuurlijk! ;-)

 15. Actiereactie zegt op 15 december 2006:

  Dat Bad Behaviour werkt wel heel erg goed overigens, ik was wat aan het bladeren in eigen site en wat denkt U? Juist ik werd er uitgegooid en mocht niet meer naar binnen, ik had mij als een spambot gedragen… voelde me er een beetje vies van, mag nog blij zijn dat ik een wisselend ip-adres heb, dan kun je er nog wel om lachen.

 16. karin zegt op 16 december 2006:

  Dat wit. Mooi. Kraakhelder.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *