Een schrijver trok mij aan mijn jasje. Of ik even tijd had voor ‘een tamelijk delicate zaak’. Het hoefde niet lang te duren. Hij was alleen benieuwd naar mijn mening. Ik keek hem aan, zijn smoezelig gezicht stond vragend, prangende ogen in een verlopen kop. Ik kende hem wel. Hier stond een man die erotisch als eroties placht te spellen. Expres. Zo’n schrijver dus. Zijn naam zal ik nu niet noemen, want hij is best wel een beetje beroemd. En de zaak bleek inderdaad delicaat.

Ik knikte, de man slikte en bekende toen dat hij bezig was met het schrijven van een eroties verhaal. En hij kwam er niet uit. Waar het aan lag? Aan de genitaliën. De schrijver had er geen woorden voor. “Ziet U, penis is te klinisch, lul te plat en tampeloeres te burlesk. En met vagina, kut of flamoes is het al net zo. Ik krijg het niet op papier. Waar heeft een normaal mens het over als ie het over zijn jeweetwel heeft? Wat zegt ie dan?”

“Les één van de cursus erotiek,” antwoordde ik, in een oprechte poging hem ter wille te zijn, “it ain’t the meat, it’s the motion.” Hij keek mij niet begrijpend aan. Dit was duidelijk niet aan hem besteed. “Weet U wat?”, zei ik hem. “Ik leg Uw vraag aan mijn lezers voor.” De schrijver glom, en keek mij dankbaar aan: “U bent werkelijk te goed.” Wist hij veel.

 1. Actiereactie zegt op 2 oktober 2009:

  Heet dat bij mannen niet ‘het brein’ dan?

 2. Van de Pot Gerukt zegt op 2 oktober 2009:

  Misschien moet hij wel een kookboek schrijven.

  Was getekend

 3. mIKe zegt op 2 oktober 2009:

  @Actiereactie: Daar moet ik even over nadenken.

  @Van de Pot Gerukt: Zij het niet vegetaries.

 4. Drs. J. zegt op 2 oktober 2009:

  Nu ik dit bijzonder goede nummer (wat een vondst!) heb gehoord kan ik nimmer meer het woord puddingbuks in de mond nemen. Anderen daarentegen…

 5. jnnk zegt op 6 oktober 2009:

  Wat ik bemerk is dat het erover praten al geen taboe meer is – vrienden en vriendinnen krijgen kinderen en vragen zich af hoe zij hun kinderen hun geslachtsdelen laten noemen en daar praten ze dan over – maar dat erover schrijven toch weer andere koek is. Het opschrijven van woorden blijkt eens te meer minder vluchtig.

  Ik snoer de vrienden, waaronder enkele ‘pom’-zeggers (en dan gaat het over de vagina – wel heb ik ooit), de mond door ruiterlijk toe te geven dat wij vroeger ‘piemel en kutje’ zeiden, ‘maar dat ik ook wel begrijp, dat “kutje” tegenwoordig echt niet meer kan’.

  Voor een boek vind ik piemel wel te pruimen.

 6. Menck zegt op 19 oktober 2009:

  Nu pas ontdek ik uw blog. Wat een revelatie!

 7. Mijnheer Lijstje zegt op 29 oktober 2009:

  Misschien kan er wel een eroties verhaal geschreven worden zonder deze woorden te noemen?

  En trouwens, ik durf helemaal geen voorstellen te doen want stel je voor dat mIKe zijn blog hier via zoekmachines op gevonden gaat worden, dat wil ik hem niet aandoen.

 8. Mijnheer Lijstje zegt op 29 oktober 2009:

  Ik kijk een aflevering van Vroege Vogels terug via internet. Het betreft http://player.omroep.nl/?aflID=10158343 Hier wordt op 8:05 een paar woorden genoemd aangaande het onderwerp van dit blog die ik hier niet durf te herhalen.

 9. Dr.D zegt op 2 november 2009:

  Het sprookje van de éénogige rode ridder is al geschreven…
  Maar..So!
  U heeft een nominatie voor de zo felbegeerde DutchBloggie!..
  Zou er zelf slecht van slapen…..

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *