“Uw geest is bijzonder soepel, Mijnheer. U denkt snel en onverwacht. Mijn complimenten.”
“Waarvoor dank. Het is eigenlijk vooral een kwestie van goed onderhoud.”
“Daar ben ik dan toch wel benieuwd naar. Hoe blijft U in conditie?”
“Geestelijke stoelgang noemen we dat. Geregeld ontlasten, weg met alle troep.”
“Kijk aan. En waar vinden we dit intellectuele toilet, Mijnheer? Misschien moest ik er ook maar eens op gaan zitten.”
“Het heet een weblog, Mijnheer. U kunt er alles in kwijt. En het mooie is, doortrekken is niet nodig.”
“Niet doortrekken? Maar gaat dat dan niet stinken?”
“Ach, die lucht vervliegt al snel. En daarnaast, enige kruidige geuren kan het Internet wel gebruiken.”
“Maar schoonmaken dan? Dat is er zeker ook niet bij?”
“Eh, tja.”
“Bah, dat lijkt me nou niks. Er zullen wel een hoop vliegen rond Uw toilet cirkelen.”
“Nu U het zegt. En het worden er steeds meer.”

 1. Strontvlieg zegt op 8 november 2009:

  Persoonlijk vond ik deze bijdrage erg lang op zich wachten. Misschien dat Norit de obstipatie kan verzachten en de souplesse van de endeldarm kan bevorderen? Voor de kringspier denk ik eerder aan Tijgerbalsem.

 2. mIKe zegt op 8 november 2009:

  Die obstipatie kwam mij overigens zeer gelegen, want op 4 november 2009 hád ik niet eens een toilet meer in huis, hetgeen U wellicht reeds in mijn volgend stukje las.

  Maar dat was nog niet eens de enige reden dat ik dit stukje plaatste. Door een grappige speling van het lot werd mikzlog de afgelopen week vergast op nogal wat extra bezoek, afkomstig van dutchbloggies.nl. Dit log blijkt genomineerd in de categorie ‘best geschreven’. Ik wilde hen een warm welkom heten. Uit mijn statistieken blijkt dat deze zwerm gemiddeld 12 (twaalf) hele seconden op mikzlog verbleef alvorens door te vliegen. Nou vraag ik U! Meer dan zeven jaar noeste arbeid, een subtiel geschapen wereld in woorden, mijn wereld … en daar staat dan 12 seconden tegenover. Geen vlieg die mij ooit begrijpen zal. Geen vlieg ook die merkt dat ik dit stukje al eens eerder plaatste, en wel op 18 november 2002.

  Daarnaast was ik jarig op 4 november, en op je verjaardag mag je alles. Zelfs een stukje voor de tweede keer plaatsen :-)

 3. Scatophaga stercoraria zegt op 8 november 2009:

  Dat ik me slechts een beetje schaam gezien men van mij toch geen geheugen verwacht: Smok!

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *