Welkom, welkom (…) Ja, kijkt U gerust even rond (…) Neemt U ondertussen een drankje (…) Eh, ja, dat was inderdaad behoorlijk wat werk, ja (…) Wat zegt U? (…) Oh, dank U wel.

En met een zweem van weemoed kijk ik terug op de eenzame ontdekkingstocht van de afgelopen dagen, waar ik een server leerde luisteren, waar weerbarstige style sheets zich uiteindelijk toch lieten plooien op de manier die ik wenste, waar pop-ups en scroll-downs eerst niet maar toen weer wel netjes hetzelfde lieten zien, en waar slechts de echo’s van U en mij uit het verleden weerklonken.

Ik heet U nogmaals welkom, U kunt blijven zolang als U wilt. En ik hoop van harte dat U zich vermaakt.

 1. vanzo zegt op 10 oktober 2002:

  De weerklank zal fluisterend nagalmen…

 2. Puck zegt op 11 oktober 2002:

  (oh what the heck; ware trots is wanneer men trots kan laten varen en wat betekenen principes als men door principiele afwezigheid zijn principes niet kan laten horen..?)

  Dank voor uw welkom, waarde Mike. Of heeft u ook uw eigen naam aangepast, naar Mik, mIK, Mikz of mIKz?
  Dank voor uw welkom, en u ook welkom in de wondere wereld van servers, eigen domeinen en Movable Type.
  Blij u toen, weer, nog en in de toekomst te kunnen lezen.

 3. mIKe zegt op 11 oktober 2002:

  En U dank voor Uw welkom, Puck. En voor je, eh Uw, reactie. Tja, mik of mIKe, het is zonder dat ik er wat aan kan doen zo gegroeid. Ongeveer de helft van de mensen die ik ken, spreekt mij aan met mik. Bij de burgerlijke stand denken ze dat ik mIKe heet. Ik luister naar beide opties. En mikz is weer van mik’s, of misschien wel mix, wie zal het zeggen. Ik vond het woord wel mooi: mikzlog, met een z in het midden. Net als bijvoorbeeld quetzal. Dat vind ik ook een heel mooi woord, alhoewel dat nu misschien even niet zo terzake doet.

 4. mIKe zegt op 11 oktober 2002:

  Overigens een kleine technische opmerking (mocht U hier geen interesse in hebben, leest U het gewoon niet): benadert U deze pagina bij voorkeur met mikz.net in plaats van log.mikz.net (hoewel beiden beeld geven).

  Wat is het geval? In de laatste variant raakt de cookjesbakker een beetje in de war, en lukt het U niet Uw gegevens op te slaan. Kies dus voor optie 1 en wees dan gelijk zo goed om eenmalig Uw email of url in te vullen wanneer U reageert, dan krijgt U van mij gratis Uw naam in het groen geschreven.

 5. Puck zegt op 11 oktober 2002:

  Maar mijn naam staat nu gewoon opgeslagen! terwijl ik via log-punt-mikz ben binnengekomen! Heusch! Maar ik ben de kwaadste niet, en zal mijn bookmarks e.d. aanpassen.

  Overigens ben ik voor mezelf niet zo’n voorstander van het droppen van mijn mail/url. Als ik reageer reageer ik als mezelf, niet als vertegenwoordiger van mijn site. En (met) wie ik wil mailen geef ik expliciet mijn adres; met hen die mijn adres niet hebben wil ik over het algemeen ook geen contact – tot nader order, graag door mijzelf te bepalen.
  (Controle is een groot goed….)

 6. mIKe zegt op 11 oktober 2002:

  Waarvoor ik dan weer het grootste begrip heb. Als het een weloverwogen keuze is, dan mag U vanzelfsprekend ‘anoniem’ posten.

  Hoewel, zo anoniem bent U misschien ook weer niet: moet U voor de grap eens Puck intypen in google. De eerste hit laat direkt Uw afkomst zien, momenteel vergezeld van een al dan niet bedoelde jubel richting Uw geliefde (over SMS-tekstjes plaatsen gesproken).

  Verder blij dat U mijn cookjes slikt.

 7. Mijnheer Lijstje zegt op 11 oktober 2002:

  mIKe, diepe bewondering voor wat U hier gebouwd hebt. Dat ik ooit ook zover moge komen!!!

  Ik gooi zelf mijn cookies om de paar dagen weg. Ik heb ontdekt dat ik dan gratis verse krijg.

  En die Google-Puck zou wel eens een andere Puck kunnen zijn dan de Puck die hier reageert. Uw bewijs zou in de rechtzaal geen stand houden. Of zie ik iets over het hoofd?

 8. Puck zegt op 11 oktober 2002:

  Mike: Natuurlijk ben ik niet geheel anoniem. Toch is het, in elk geval gevoelsmatig, wat anders als mensen naar mij zoeken en me vinden dan als ik mezelf en mijn ‘locatie’ zelf presenteer.
  Dat Google-resultaat is trouwens bijna pijnlijk te noemen ;-)

  Mijnheer Lijstje: in de rechtzaal zou Mike’s bewijs inderdaad geen stand houden. Maar officieus, zo buiten de rechtzaal, heeft hij groot gelijk: die Google-Puck ben ik.

 9. Mijnheer Lijstje zegt op 11 oktober 2002:

  Ik dacht het wel, Puck, dat jij het was, maar ja, ik wilde het even zeker weten. Trouwens, bij mij lijkt ie het cookie toch niet te slikken. Niet dat het me wat uitmaakt, trouwens.

  Op het gevaar af dat ik door een zekere Dr D uitgemaakt wordt voor eenzame eenling, wil ik hier toch even melden dat vandaag mijn eerste dag is dat ik niet meer werk. Heel vreemd. Ik heb nu tijd om ook zoiets magnifieks te bouwen als mIKe gedaan heeft.

 10. Mijnheer Lijstje zegt op 12 oktober 2002:

  Daar staat de door mIKe ingehuurde internetserver, op een modern industrie terrein ergens, in een gekoelde ruimte, een paar krachtige processoren, flink veel harddisks, scherpe CGI-scripts in de aanslag, een systeembeheerder die liefdevol elke dag de backup tapes komt wisselen, of misschien wel een tape-robot die dat voor hem doet (met evenveel liefde!). Maar er is verrekte weinig te doen, te processen, behalve deze woorden van mij dan. Maar dat is dan ook alles.

  Ik maak me wel een beetje zorgen. Waar is iedereen. Het voelt alsof ik zelf in die kille server-zaal sta. Kippevel van de airco.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *