En als ik U dan toch iets mag aanraden, leg dan Uw zakgeld eens opzij, koop een week geen snoep, maar besteed Uw geld aan de film Microcosmos, die momenteel voor weinig als DVD in de winkel ligt. En mocht U geen DVD-speler hebben, beschouw het dan als investering voor later. Het schijfje bevat een van de meest erotische scenes uit de filmgeschiedenis: een vrijpartij all the way tussen twee slakken. Met rode oortjes bekeek ik de beelden die bijna te intiem waren om aan te zien.

Maar het is natuurlijk niet alles sex wat de klok slaat, ook in deze film niet. Daarvoor moet ik die ene lezer bij wie het kwijl reeds uit de mondhoeken druipt dan toch teleurstellen. Wij zien ook andere prachtige beelden. Mieren, duizenpoten, luizen … aan het eten, vechten of slapen.

Kent U dat gevoel? Mensen zijn vaak het mooiste om te zien wanneer ze niet beseffen dat ze bekeken worden. Het geldt ook voor insecten. In Microcosmos hebben ze totaal geen besef van U als kijker, en zijn daarom op hun mooist. En anders zijn het topacteurs.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 21 oktober 2002:

  Is dat een box met meerdere DVD’s dan? Ik moest aan het volgende mopje denken, dat ik nog ergens had staan:

  A turtle was walking down an alley in New York when he was mugged by a gang of snails. A police detective came to investigate and asked the turtle if he could explain what happened. The turtle looked at the detective with a confused look on his face and replied “I don’t know, it all happened so fast.”

 2. Mijnheer Lijstje zegt op 23 oktober 2002:

  Zouden ze ook wetenschappelijk onderzoek gedaan hebben naar wat slakken aan elkaar aantrekkelijk vinden? Extra lange voelsprieten of een groot huis? Of een extra slijmerig spoor? Meer kan ik niet verzinnen over een slak. Weet iemand daar misschien iets over?

 3. Dr.D zegt op 23 oktober 2002:

  Door de tweeslachtigheid van de slak, vindt iedere slak wel iets van zijn gading bij de andere slak…

 4. mIKe zegt op 23 oktober 2002:

  De voelsprieten speelden in ieder geval een rol in het liefdesspel. Met vier stuks per slak (en ik dacht altijd dat het er maar twee waren) bevoelden de slakken elkaar. De voelsprieten van de ene slak raakten die van de andere telkens nét niet. Erg spannend. Ik zag echter geen verschil in type voelspriet. Ze hadden beiden gewoon de standaarduitvoering, zonder opties. Ik betwijfel dus eigenlijk dat een slak ooit van een andere slak denkt: “Goh, wat heeft die lekkere voelsprieten”

 5. mIKe zegt op 23 oktober 2002:

  En ja, tweeslachtig waren ze! Ik had de grootste moeite uit te vinden wie nou toch het mannetje was.

 6. Mijnheer Lijstje zegt op 23 oktober 2002:

  Zelf hou ik een halfslachtig gevoel over van dit 2-slachtig gedoe. Heeft de slak zowel een piem alswel een vrouwelijk geslachtsdeel en kunnen ze kiezen welke ze gebruiken? Ik ga eens kijken op het internet want het blijft raadselachtig. Je denkt al gauw dat iedereen het zoals de mens doet maar dat is dus helemaal niet zo.

 7. kl zegt op 28 februari 2003:

  lekker onzin verhaal

 8. nooompje zegt op 14 juni 2004:

  ja mIKe, slakken zijn tweeslachtig…ze hebben dus beide genitialiën, en kunnen in principe zelfs zichzelf bevuchten.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *