Sinds enige tijd heeft de onvolprezen frédéric wel een zeer fraaie fredscape van de dag op zijn site pronken. Kijkt U zelf maar. Zijn laatste zin, mikzlog serveert bijna dagelijks een pareltje, verdient echter enige aandacht. Het is duidelijk dat deze opmerking voor tweeërlei uitleg vatbaar is. Ofwel ik schrijf dagelijks een stukje, dat weliswaar meestal maar niet altijd een pareltje is, óf ik schrijf niet iedere dag een stukje doch altijd parels. U beseft zelf ook wel dat dit laatste in werkelijkheid het geval is.

Nu gaat het leven van een oester niet bepaald over rozen. Weliswaar worden er parels geproduceerd, dit blijft echter vaak een goedbewaard geheim. De oester is gesloten, want dat zit nu eenmaal in zijn aard. Met enige verbazing zie ik mijzelf dan ook al webloggend bezig. Waarom? Zoek ik applaus? Ik zou liegen als ik zei dat dat me niets deed. Het is echter een beetje wennen om überhaupt applaus te krijgen.

Ik mag graag een rake opmerking plaatsen tijdens een gesprek. Doe dat echter niet zo snel, omdat een zekere vorm van perfectionisme mij daarvan weerhoudt. Terwijl ik bedenk of de bewuste opmerking wel de meest rake is, vliegt het moment waarop ik hem had kunnen maken vaak weer voorbij.

Perfectionisme is dus duidelijk iets heel anders dan prestatiedrang. Ik hoef helemaal niet zo nodig te scoren. Als het maar goed is wat ik doe. Liefst het beste.

Scoren is echter wel degelijk leuk, zo blijkt. En ik waardeer de waardering van het groepje mensen dat zo af en toe op mikzlog kijkt. U wordt bedankt.

Ik betwijfel echter ten zeerste of deze groep ooit echt groot zal worden, maar goed, daar ben je dan ook oester voor. Of daarom juist eigenlijk niet.

 1. Mijnheer Lijstje zegt op 21 november 2002:

  Ik zal zo veel mogelijk van de partij zijn, op deze pagina, mIKe, waar ter wereld ik ook ben. Ik verheug me altijd weer op een nieuwe overpeinzing Uwerhands. Vol verwachting open ik altijd een extra schermpje met mikzlog. Misschien dat het ooit mijn startpagina wordt! Misschien moet u een extra email service opzetten waarin men een mail krijgt wanneer er een update heeft plaatsgevonden!

 2. Dr.D zegt op 22 november 2002:

  Toch wil ik er op blijven wijzen dat een parel ontstaat door jarenlange irritatie van een weekdier…

 3. Mijnheer Lijstje zegt op 22 november 2002:

  Nee, mIKe, alsjeblieft geen weekdier. Liever elke dag een stukje.

 4. mIKe zegt op 22 november 2002:

  Zeer waar, Dr.D! U doorziet mij beter dan ik voor mogelijk hield, een doctor waardig.

  En wat die mailinglist betreft, Mijnheer Lijstje, dat is technisch zeer wel mogelijk, doch lijkt mij wat al te driest. Het heeft toch een zekere charme om te blijven parelvissen in weblogland, nietwaar? En daarnaast zou een dergelijke lijst van een groter ego getuigen dan ik in werkelijkheid heb. En daarnaast zal er ongetwijfeld geen sprake zijn van een lijst doch van 1 adres, de Uwe. Nee, het is óf een mailinglist óf een website, maar niet allebei.

  Zie ook voor meer over deze materie:
  http://www.stoethaspel.com

 5. Mijnheer Lijstje zegt op 22 november 2002:

  Hm. Nou ja, inderdaad, u zult wel gelijk hebben. Het houdt de spanning er inderdaad in. Mokkend geef ik toe.

 6. Puck zegt op 22 november 2002:

  Mag ik even mee offtopicen?
  Mailinglists maken lui en ongeinteresseerd. Wie bij elke parel bericht krijgt, komt voordien ook niet meer zelf in actie. Die zit achterover in de luie stoel, en denkt onverschillig: och.. ik hoor het wel he..
  Zonder mailinglist blijft de mens alert, en nieuwsgierig. Hij komt terug, kijkt of er wat nieuws is. En zo niet, dan is de kans groot dat hij blijft hangen. Om zodoende nieuwe kanten en nieuwe schoonheid te zien in het ongelezen reeds gelezene. Hij gaat letten op nuances, details, kleurschakeringen. Elk pareltje wordt een werkelijk individu, en door en door Gekend. Het genieten van het ontdekken en het ontdekte doet des te meer waarderen, wanneer een nieuwe parel ter wereld komt.
  Of: men haakt af, in afwachting van die geboorte. Maar die groep noemt men wel de zwijnen. En die zijn u toch niet waard.

 7. mIKe zegt op 22 november 2002:

  En daar word ik dan even stil van.

  Het besef dat er mensen zijn die lezen zoals ik schrijf – met aandacht dus – maakt het alle moeite waard.

 8. Mijnheer Lijstje zegt op 23 november 2002:

  Jullie hebben helemaal gelijk mIKe en pUck! Vergeet maar dat ik het ooit geopperd heb. Hoe kon ik zo stom zijn?

 9. Puck zegt op 23 november 2002:

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik elke update luidkeels bij mijn Geliefde aankondig. Mailtjes in de trant van ‘Postje! Postje! Postje!! – PS oh ja ik hou ook van je hoor’.
  De vraag is echter of dit onder de noemer ‘mailinglist’ mag vallen.

 10. Mijnheer Lijstje zegt op 23 november 2002:

  Ik vind dat dat in tegenstelling tot een mailinglist wel mag, want het is een uiting van enthousiasme gericht aan een geliefde, en dat is wat anders dan een door een script gegenereerd mailtje.

 11. Tinne zegt op 21 april 2004:

  Wilt u mij tegen 17:00 laten weten wat een weekdier is want ik moet dat morgen hebben voor school stuur maar een mail naar mij met alle gegevens in van : wat is een weekdier en hoeveel soorten weekdieren zijn er

  Al op voorhand bedankt xxx-jes

 12. Anoniem zegt op 2 juni 2005:

  wat is een weekdier moet het 17:oo weten

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *