U zult wel gedacht hebben, dit log de afgelopen week in ogenschouw nemend, wat schrijft die jongen veel voor zijn doen. Allereerst mijn excuses daarvoor, waar ik vervolgens een verklaring aan wil toevoegen.

In mijn huis bevindt zich een combi-ketel. Die woont er ruim twee keer zo lang als ik, en ik woon er inmiddels een jaar of zes. Genoemde ketel gaf vorige week de geest. Zei geen boe of bah meer. Na het gevaarte eerst zelf uit elkaar te hebben gehaald, bleek het verstandig om toch maar een installateur te laten komen, en jawel hoor, na een uurtje klussen had hij ‘m aan de praat. Ik had weer warm water. Tot het moment dat hij de deur achter zich dichttrok, natuurlijk. Voor de tweede keer deed de ketel er het zwijgen toe.

Sinds een week douche ik dus koud.

Het gevolg is een strakgespannen vel over mijn toch al indrukwekkende verschijning, als ook een continu gevoel wakker te zijn. Koud water doet leven, heb ik gemerkt. En schrijven. Het is duidelijk dat dit zo niet langer door kan gaan, vandaar dat ik gisterenavond weer een poging heb gewaagd het ding nieuw leven in te blazen.

Het resultaat van mijn arbeid was geen warm water, maar een penetrante gaslucht die mijn neusgaten vulde. Snel alle leidingen dichtgedraaid dus. Stelt U zich eens voor, was vorig stukje bijna mijn laatste geweest. Het kwaad dat zichzelf straft. Daarom dus dit schrijven vandaag. Opdat U weet wat er aan de hand is mocht U niets meer van mij horen. Dan heb ik ofwel weer warm water, ofwel ben ik ontploft.

 1. Actiereactie zegt op 18 juni 2005:

  Ergens wil ik nu het vakje ‘geschikt’ kunnen aanvinken…

 2. Puck zegt op 19 juni 2005:

  Ik douche altijd koud. Althans: aan het eind. Ik zet altijd de laatste 2 minuten (ik heb het laatst voor het eerst getimed – ik zet er niet standaard een klokje bij) de warme kraan uit, om mezelf weer uit mijn warm-waterroes te krijgen.
  Maar ik voel me helemaal niet de hele dag wakker. Laat staan dat ik er meer van ga schrijven.

  Ik wil maar zeggen: misschien dat dat bij u gewoon beginners(on)geluk is. Dat als u uw koud-waterbeleid maar lang genoeg volhoudt, u vanzelf weer wegdommelt.
  Hoeft u ook geen installateur te laten komen.
  Boft u even!

  Wat voor effect heeft dit eigenlijk op uw vrouw?
  Is die ook ineens aan het schrijven geslagen?

 3. mIKe zegt op 20 juni 2005:

  > Opdat U weet wat er aan de hand is mocht U niets meer van mij horen.

  Inmiddels heb ik twee offertes binnen voor een nieuwe ketel. De prijs, daar werd ik dus ook even stil van.

 4. Actiereactie zegt op 20 juni 2005:

  Wanneer U onder de douche daar nu aan denkt, die prijs dat is, dan bent U er al.
  Bij het warm krijgen wel te verstaan.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *