Een architectonische misser is er de oorzaak van dat ik, vanuit het huis dat ik bewoon, bij de buurvrouw naar binnen kan kijken. Door het raam van haar badkamer, wel te verstaan. Vanzelfsprekend doe ik dat niet. En mocht ik al een blik werpen, dan vatte men dit op als een vorm van sociale controle.

Een gluurder zou ik mijzelf niet direct willen noemen, maar er zijn toch zaken die te denken geven. Zo is bijvoorbeeld de meest gebruikte zoekterm, waarmee men via google op dit log belandt, een woord beginnend met een v en eindigend op oyeur. Doelbewust schrijf ik het nu niet voluit, opdat ik niet nóg meer hits moet verwerken.

Vooralsnog ga ik ervan uit dat dit gegeven meer zegt over mijn bezoekers dan over mij. Zonder twijfel willen zij namelijk zelf koekeloeren. In dat opzicht is de zoekterm in feite wat ongelukkig gekozen, want naar gluurders gluurt men in het algemeen niet. Ik stel mij dan ook zo voor dat zij, na lezing van het gelijknamige stokoude stukje, teleurgesteld afdruipen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik vermoedelijk niet zieker ben dan wie dan ook. De meer frequente bezoeker komt hier immers eveneens, ofschoon vaak tevergeefs, voor de sappige details. En waarom denkt U dat ik weblogs lees? Het is alles oyeurisme met een v ervoor. Overigens, voor de liefhebber, heeft ook mijn eigen badkamer inkijk. Maar daarvoor moet U natuurlijk bij de buren zijn.

 1. Actiereactie zegt op 3 augustus 2005:

  Maar bij U is immers niks te zien.
  Ik mag toch zeker aannemen dat wanneer U mij op mijn verantwoording wijst U zelf niet half akend, met een n ervoor, door het huis loopt?!

 2. Eric zegt op 3 augustus 2005:

  Wat is er mis met het zoeken op vousvoyeur?

 3. ijsbrand zegt op 3 augustus 2005:

  Gezien het grote tal bezoekers dat mijn log vindt op zoektermen als ‘weetteler’ en ‘weetplantage’, heb ik zo mijn ideeën over de spelvaardigheden van de Nederlandse internetpopulatie.

  Weet dat u met uw Franse leenwoord al een elitair publiek trekt.

 4. Rolandow zegt op 4 augustus 2005:

  En is de buuvrouw in kwestie de moeite waard om te voyeureren?

 5. wiro zegt op 4 augustus 2005:

  ik lees slechts ter bevordering van de sociale controle.

 6. Dr.D zegt op 4 augustus 2005:

  U boft maar.
  Een badkamer en nog een raam ook!!!

 7. mIKe zegt op 5 augustus 2005:

  @Actiereactie: Ik had al enige tijd spijt van die ene reactie bij U, maar nu besef ik pas dat U zich sindsdien gekleed wast. Mijn woorden neem ik daarom terug. U moogt zich weer ontkleden, mijn waarde.

  @Eric: Scherp! Volgens google ben ik zelfs de grootste vousvoyeur van de hele wereld, ofschoon ik daar eigenlijk niet eens op doelde.

  @Rolandow: Klagen hoort U mij niet.

 8. Puck zegt op 6 augustus 2005:

  > Weet dat u met uw Franse leenwoord al een elitair publiek trekt.

  Waarbij ik me toch echt moet aansluiten.

  Uit mijn referstats haal ik regelmatig narigheden als eile ongetjes amen aakt (met g j s n ervoor).
  Ik zou het prefereren als er werd gezocht op ornografie repubers annelijk (+ p p m) – dat zou nog kunnen duiden op gedegen onderzoek ten behoeve van een publicatie, die de maatschappij mettertijd zal onderwijzen en doen groeien.
  Ik zou me, als ik u was, pas zorgen gaan maken als u werd gevonden op het equivalent van oyeur: tiekem ijke. Met een s en k ervoor, maar zonder n erachter.

 9. Actiereactie zegt op 14 augustus 2005:

  Pomtidom?

 10. richard zegt op 12 april 2007:

  grappig, ik kom hier terecht via het zoekwoord ‘kijkdoos’… ik ben namelijk zo’n sneuiig tiep dat regelmatig checkt hoe hoog zijn site scoort in de googleresultaten…

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *