Het leek een doodnormale dag toen de man van glas, kwetsbaar als hij was, per ongeluk het pad van de man met de hamer kruiste. “Gaat U maar voor”, glibberde de glazen man kruiperig, hoewel hij toch echt van rechts kwam. Een botsing wilde hij in geen geval riskeren. Zijn glazen oog weerspiegelde de hamer. Angst droop eruit.

De timmerman keek dwars door hem heen. “Voor mij hoef je echt niet bang te zijn, gij sukkelaar”, sprak hij gedecideerd, terwijl hij zijn slaginstrument in zijn riem stak. “Jij persifleert de onschuld, aan jou valt geen enkele eer te behalen.” De zucht van verlichting bleek te vroeg geslaakt. De man met de hamer draaide zich om, en liet het grote kind barsten.

 1. pom zegt op 19 april 2006:

  Mooi. Scherven brengen geluk.

 2. Knurps zegt op 19 april 2006:

  Inderdaad pom dat scheelt

 3. O. zegt op 19 april 2006:

  Foei zeg!! Wat een onhebbelijke en onbehouwen ploert lijkt mij dat, die man met de hamer!

  Iets geheel anders: ‘k hield laatst een scherf van een gebroken vaas tegen het zonlicht: “Onwaarschijnlijk”, zoveel fantastische kleuren als ik opeens zag! Die zaten dus kennelijk al die tijd al in het glas, maar zolang de vaas haar vertrouwde vorm had was ik niet in staat ze te zien! Grappig, niet waar? Ik had een vaas verloren, maar kreeg er een symfonie van kleur voor terug. Over de bedrieglijke discrepantie tussen vorm en inhoud gesproken! Het ligt er dus kennelijk maar helemaal aan van welke kant je bereid bent de gruzelementen te bekijken. En hoever je daarvoor durft te gaan.

  -Schrale troost voor het mannetje van glas. Dat dan weer wel natuurlijk.-

  Met vriendelijke groet, Nozzle.

 4. Actiereactie zegt op 20 april 2006:

  Mannen van glas.. dat is zoiets als een kind met een altijd aanwezige pruillip.. die moet je slaan.

  Mooi stukje mijn waarde.

 5. Actiereactie zegt op 20 april 2006:

  Tss.. in de preview werken andere html-tags wel.. (erg onhandig voor mensen die te lui zijn om te lezen wat er onder de previewknop staat.)

 6. mIKe zegt op 20 april 2006:

  @O.: Welk een fijne reactie geeft U hier! En dank voor de tip, ik heb zojuist ook mijn eigen glazen ingegooid. Het maakt een wereld van verschil.

  @Actiereactie: De eerste zin van Uw reaktie komt nu inderdaad een tikje ongenuanceerd over. Ik zou eraan toe willen voegen: mensen die te lui zijn om te lezen wat er onder de previewknop staat .. die moet je verder niet te hulp schieten :-)

 7. ijsbrand zegt op 20 april 2006:

  Onschuld persifleren, daar kan ik me toch vrij weinig bij voorstellen. Parodiëren, wellicht. Travesteren, a là. Maar persifleren, nee.

 8. mIKe zegt op 20 april 2006:

  De man met de hamer, die onbehouwen ploert, blijkt nu ook al geen taalwonder. Ik ga verdorie bijna medelijden met hem krijgen.

 9. O. zegt op 20 april 2006:

  ‘Persifleert’. Ik vind het juist een prachtwoord. ‘Persifileert’ had echter ook niet misstaan.

 10. bjorn zegt op 20 april 2006:

  persifleert, persifileert, persefone…
  Zes maanden ploert/pluto en zes maanden glasman ? Dr Jekyll en Mr Hyde…

 11. maria zegt op 23 april 2006:

  Ik zag vandaag een glazen zwaard

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *