Alle goeds en meer dan dat.

 1. Oscar zegt op 2 januari 2008:

  …waarmee u uw mikzlogplicht voor 2008 alweer heeft gedaan: het lijkt me namelijk schier onmogelijk om de inhoud van dit puntige postje het komend jaar nog te overtreffen!
  (Maar wellicht weet u ons tóch nog te verrassen. Ik wens u het Beste retour, overigens)

 2. maarten zegt op 2 januari 2008:

  @Oscar: kijkt u voor de grap eens terug naar de eerste postjes van 2007 en 2006. Dat schept verwachtingen voor continuiteit in 2009.

 3. Oscar zegt op 2 januari 2008:

  @maarten: Waarmee u mij in mijn vermoeden sterkt: de stukjes waar u op doelt waren zonder meer mIKe’s beste postjes van 2006 en 2007!

 4. mIKe zegt op 2 januari 2008:

  @Oscar: Dank U, mijn waarde. Inmiddels ben ik gewoon om het nieuwe jaar te beginnen met een simpele oefening voor de close reader, of voor hen die dat worden willen. Ik zag dat U op Uw eigen webstek last heeft van een dergelijke muggenzifter (Matth. 23:24), dus wellicht is deze cursus wat voor U!

  De angel van mijn nieuwjaarswens zit ‘m natuurlijk in de laatste vier woorden, of misschien is juist het normaliter ontbreken ervan waar wij ons druk over moeten maken. Wat ‘meer’ is er namelijk dan ‘alle goeds’? Welnu: dat wat niet goed is. Het komt er zo’n beetje op neer dat ik U náást alle onderbuikpret ook wat kopzorgen toewens, opdat U des te meer van de hoogtepunten geniet. Zonder dalen immers geen pieken. Men vergeet dat nogal eens.

  Ik haast mij hieraan toe te voegen dat ik U volgaarne terzijde sta om genoemde zorgen de kop in te drukken, wat dat betreft kunt U komend jaar voorzeker op mij rekenen. Omgekeerd stort ik uiteraard met plezier al mijn ellende over U heen, zodat U ook de kans heeft om mij eens op te beuren. Deze wisselwerking – noem het vriendschap -, heer O, is naar mijn idee meer waard dan het Beste.

  Zo. Hiermee wil ik deze les begrijpend lezen beëindigen, op de meervoudige interpretabiliteit van de titel moogt U zich naar eigen wens en kunnen stukbijten. Volgende jaarwende een nieuwe aflevering! De komende stukjes worden minder doorzichtig, dat beloof ik U.

  @maarten: Verdraaid, U is een faraway reader! Ik had niet durven hopen dat iemand nog tijdens mijn leven de grote lijnen van dit log zou ontdekken. Mijn complimenten! :-)

 5. Oscar zegt op 3 januari 2008:

  Potdorie, mijn Beste, u blíjft me verbazen! Dank dank dank voor de moeite die u zich middels deze uitputtende close-read-cursus getroostte om mij tot een volwaardig mikzlog-lezer op te voeden!

  Uw overige lezers waren natuurlijk reeds genoegzaam bekend met de hermeneutiek die bij de exegese uwer epistels dient te worden aangewend, maar met dank aan uw handleiding moet het vanaf heden ook míj mogelijk zijn uw schrijfsels (althans bij benadering) te doorgronden.

  Moge de wisselwerking (die u vriendschap noemt) tussen u en uw lezers het gehele komend jaar met glans en gloed omgeven worden!
  Ik twijfel er in ieder geval niet meer aan of wij gaan met z’n allen een Prácht van een mikzlogjaar tegemoet! Reeds bij voorbaat hart’lijk dank daarvoor!

  (en maakt u zich voorts liever niet te druk over die muggenzifters die inderdaad van tijd tot tijd mijn webstek belagen: ik weet daar wel raad mee namelijk. No sweat.
  Immers: ‘Leviticus 24:19-21’, begrijpt u wel?)

 6. Willem zegt op 8 januari 2008:

  ’n verlate wensing, U.

  *heft 5 Grand Prestige, 1 Guinness Special Export, en 1 gewone*

  lol

  hik

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *