Door omstandigheden had ik dringend behoefte aan een sprookje, en bekeek daarom Sen to Chihiro no Kamikakushi. Voor het eerst. Nu heb ik een probleem. Miyazaki heeft mijn honger niet in het minst gestild, maar juist verveelvoudigd. Heeft U nog tips?

 1. frédéric zegt op 12 november 2005:

  Als het niet per sé animatiefilm moet zijn, kan ik ten zeerste de trilogie aanbevelen van Ang Lee: ‘Crouching Tiger, Hidden dragon‘, ‘Hero‘ en ‘House of the Flying Daggers.’ Hoewel de titels de martiale kant van de verhalen nogal sterk benadrukken, zijn het alle 3 authentieke en aangrijpende Chinese sprookjes, die ook nog ’s weergaloos verfilmd werden.
  Tussen het meer traditionele aanbod mocht ik erg genieten van ‘Shreck’ en ‘Finding Nemo’ en prijkt het Jungle Book (dan vooral voor de muziek en de tekenstijl) tussen mijn DVD-collectie.

 2. Willem zegt op 12 november 2005:

  *Shrek

  Heiden.

  *gooit 5 dolken*

 3. Ronald zegt op 13 november 2005:

  De eerste vijf delen nightmare on elmstreet

 4. Liesan zegt op 13 november 2005:

  Helaas niets dat kan tippen aan dat juweeltje…

 5. henk zegt op 14 november 2005:

  Willow. Onverwoestbaar.
  (In de imdb vind je twee totaal verschillende Willows, maar het verhaal is hetzelfde. Rara…)

 6. mIKe zegt op 14 november 2005:

  Allereerst een welgemeend dank voor Uw reacties. Maar nu het volgende. Wat als ik het niet over een sprookje had gehad, maar over een heel ander verdovend middel? Zoiets als dit:

  Door omstandigheden had ik dringend behoefte aan vergetelheid, en dronk me daarom een delirium. Voor het eerst. Nu heb ik een probleem. De drank heeft mijn dorst niet in het minst gelest, maar juist verveelvoudigd. Heeft U nog tips?

  Ik vermoed dat U in dat geval had geopperd om toch eens iets aan die omstandigheden te doen, en niet zou voorstellen om nu dan maar aan de cocktails te gaan. Of toch wel?

  Ook interessant:

  Door omstandigheden had ik dringend behoefte aan sex, en bezocht daarom een prostituee. Voor het eerst. Nu heb ik een probleem. Het meisje heeft mijn vuur niet in het minst geblust, maar juist veel hoger doen oplaaien. Heeft U nog tips?

  Het ontsnappen aan de werkelijkheid blijkt domweg een levensbehoefte. Maar leeft een mens ook intenser naarmate hij harder vlucht?

 7. Sas zegt op 14 november 2005:

  Ik zou het niet weten… ik ontsnap niet.

 8. Mijnheer Lijstje zegt op 14 november 2005:

  mIKe, je vraagt naar tips. Ik zou zeggen: weg met de sprookjes, en op naar de Waarheid. Nee, ik bedoel: op naar Je Eigen Waarheid!

 9. mIKe zegt op 15 november 2005:

  @Sas: U leest slechts non-fictie?

  @Mijnheer Lijstje: Mijnheer Lijstje!

 10. Sas zegt op 16 november 2005:

  @Mike: scherp, maar U maakt een zijwaartse beweging :)

 11. Ronald zegt op 17 november 2005:

  Voor allebei de vervolgvoorbeelden raad ik een Margaritha aan.

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *