Vannacht werd ik om vier minuten over vijf bruut besprongen door een Canadese dame. Slapen was er daarna natuurlijk niet meer bij. De vunzige details behoeven een inleiding die ik U niet zal onthouden. Het voorspel ving namelijk reeds drie weken geleden aan, toen mijn plannen voor de zomer vorm begonnen te krijgen.

Ik wil naar Frankrijk gaan, net als twee jaar geleden. Alleen van de gedachte, zonnebloemgeel op hemelsblauw, word ik al blij. Opdat niets mijn geluk in de weg zal staan leek het me wijs mijn taalkennis wat op te vijzelen. Fransozen moet je kort houden, immers. Dit jaar zal ik tot de tanden gewapend afreizen.

En zo buig ik mij nu al enige weken avond aan avond over de zelfstudie, om te oogsten wat er tijdens mijn middelbare schooltijd gezaaid is, en meer dan dat. Het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven, vandaar dat ik ook wat buitenschoolse activiteiten heb bedacht, met name het beluisteren van musique.

Het is niet fraai, ik weet het, maar sindsdien vergrijp ik mij twee keer per dag aan zuchtmeisjes. Verstaan doe ik ze nauwelijks, maar allejezus, geil zijn ze wel! Ik doe het in de auto, van en naar mijn werk, niet geheel zonder gevaar overigens, want rijden met twee versnellingspookjes is allicht vragen om ongelukken.

Een bescheiden speurtocht op internet leverde mij ettelijke honderden meisjes op, en die heb ik allemaal op een cd’tje gebrand. Ik sta tegenwoordig graag in de file. De verzameling is uiteraard tamelijk bont, en zo kan het gebeuren dat ik, tussen al het gezucht en gesteun door, verrast word door een heel ander geluid.

En wat wil het geval? Juist dit ándere geluid greep mij onverhoeds bij de lurven: het schaamteloos vrolijke Dans l’au-delà van Catherine Major. Jawel, uit Canada. Ik hoorde het, ik hoorde het nog een keer, en inmiddels hoor ik het zelfs als mijn mp3-speler uit staat. Het is een ramp!

Ik schrok me werkelijk un petit chapeau toen dit liedje vannacht om vier minuten over vijf luid door mijn slaapkamer schalde. Tevergeefs stopte ik mijn oren dicht: Catherine Major zat in mijn hoofd, woord voor woord. 1-0 voor de fransozen, dus. Maar ik geef de strijd niet op! Het belooft een hete zomer te worden.

 1. Luc zegt op 5 maart 2009:

  Het blijft me vooralsnog een raadsel waarom mijn noorderbuur steevast elke zomer met boedelbak of caravan als eindbestemming Frankrijk door mijn landje rijdt. Misschien heeft het iets te maken met mijn jeugd, maar Frankrijk is oersaai vergeleken met Spanje of Italië. En dat is ocharme maar een halve dag verder rijden. Dat leven als God in Frankrijk, 2 weken in de zomer, zal jou geen garantie bieden op een leuke plaats in het hiernamaals, zeker weten. Even op de tanden bijten en verder rijden…

 2. Guuzbourg zegt op 5 maart 2009:

  Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven, Mikz! Welkom bij de club! En Luc: Vete a tomar por culo

 3. mIKe zegt op 6 maart 2009:

  @Luc: Het hangt ervan af wat U zoekt. Ik heb heel wat werelddelen afgereisd om uiteindelijk te ontdekken dat wat ik zocht óók in Frankrijk te vinden is.

  Denk in plaats van een caravan aan een chambre d’hôte in een gebied waar het fijn wandelen en picknicken is. In een dergelijke setting laaf ik mij aan zon, wijn en liefde.

  @Guuzbourg: Merci! :-)

 4. Drs. J. zegt op 7 maart 2009:

  Gelukkig zingt ze niet in het Nederlands;-)

  In het hiernamaals, maar vervelen
  R’garde op het puntje van de laars van Italië
  Wolken aan de voeten, we willen kicken
  Big ass elke dag regen

  In het hiernamaals, God heeft de wet
  Er is geen bier of whiskey of krediet
  Y’a Morrison, die zingt in het water
  Een gigolo zonder rum détonne

  Senior van de buiten, ga van me af
  Breng me naar de aarde in uw ogen groen
  Senior van het dan, breng me
  Oh en de ah, het plezier is voor mij hier

  In het hiernamaals, is er yoga
  Y, een gezondheids-menu, sorry
  Omega 3, Beta Carrot
  Cafeïnevrije koffie half vet

  In het hiernamaals, y’a Dalida
  Gainsbourg spullen voor Adam en s’prend
  Ferre is ingeschakeld, maar het lijkt niet
  Met de tijd is alles al gebonden aan einde

  Onthouden

  In het hiernamaals, de esoterische
  Wij krassen en wekken nieuwsgierigheid
  Eerste decan van waar en wanneer
  De toekomst is een handelsmerk

  Scenting het geval is, is er Lucifer
  Wie verkoopt de duurste plaatsen in de hel
  In het paradijs, de kapitalistische
  Tegen elke prijs stijgt boven aan de vice –

  Onthouden

  Het plezier is voor mij hier

Voeg een reactie toe

N.B. Het e-mailadres wordt nooit gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *